Δωρεάν εξετάσεις για τον προστάτη. 1 στους 7 θα πάθει καρκίνο

Δωρεάν εξέταση PSA διοργανώνει η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, από τον οποίο θα νοσήσει 1 στους 7 άνδρες.

Σε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη των παθήσεων του προστάτη «Προλαμβάνω. Προστατεύομαι», που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική, οι γιατροί ανέφεραν ότι οι παθήσεις του προστάτη ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό ανδρών, κυρίως άνω των 50 ετών.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 7 στους 10 άνδρες θα εμφανίσουν καλοήθη υπερπλασία του προστάτη στη ζωή τους, 1 στους 2 θα εμφανίσει συμπτώματα προστατίτιδας και 1 στους 7 θα εμφανίσει καρκίνο του προστάτη. Ωστόσο πολλοί αποφεύγουν να επισκεφθούν τον ουρολόγο, με συνέπεια να μην λαμβάνουν εγκαίρως διάγνωση και θεραπεία.

Ένας από τους λόγους που το αποφεύγουν είναι η δακτυλική εξέταση, αλλά, όπως εξήγησαν οι ομιλητές, αυτή δεν μπορεί να πάψει να γίνεται, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο προστάτης.

“Πρέπει να υπάρξει αλλαγή κουλτούρας και οι άνδρες να αποκτήσουν σχέση με τον ουρολόγο τους, ανάλογη με εκείνη που έχουν οι γυναίκες με τον γυναικολόγο τους”, τόνισαν τα μέλη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Καλώντας στο 210 9975540, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ορίσει ένα ραντεβού, το διάστημα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, για δωρεάν εξέταση PSA, την απλή αιματολογική εξέταση που βοηθά στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη.

Να τονίσουμε ότι, εάν ο καρκίνος του προστάτη διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο, το ποσοστό ίασης ξεπερνά το 95%.

καρκίνος του προστάτηPSAπροστάτης