Δωρεάν ταξί για όσους έχουν ανάγκη να μετακινηθούν για εμβολιασμό στη Θεσσαλονίκη

Οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία με σκοπό να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συμπολίτες τους αλλά και να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη μάχη κατά της πανδημίας. Κάπως έτσι, αποφάσισαν να μεταφέρουν δωρεάν όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του Κορονοϊού. 
 
Ο Θοδωρής Σταυρίδης, ιδιοκτήτης ταξί ο ίδιος, μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με το εγχείρημα των οδηγών ταξί του συνεταιρισμού “taxiway” Θεσσαλονίκης: “Νιώθουμε ένα ζωντανό κύτταρο αυτής της πόλης. Είναι τιμή και χαρά μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε από και προς το εμβολιαστικό κέντρο της Έκθεσης, όλους όσοι δεν μπορούν να μεταβούν λόγω κινητικών προβλημάτων αλλά και τους συμπολίτες μας που δεν έχουν κανέναν για να τους βοηθήσει”. 
 
Σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να ζητήσουν ένα δωρεάν ταξί οι πολίτες της συμπρωτεύουσας που το το έχουν ανάγκη, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε: “Ο πολίτης που έχει πραγματική ανάγκη μπορεί να καλέσει στη γραμματεία από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα και μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του ακόμα και αν χρειάζεται όχημα με αναπηρικό αμαξίδιο ή απλό όχημα. Έτσι με αυτό τον απλό τρόπο θα είμαστε στην πόρτα του σπιτιού του, για να τον μεταφέρουμε στο εμβολιαστικό κέντρο”.
 
Τέλος, ο κ. Σταυρίδης μίλησε και για την ασφάλεια των πολιτών που χρησιμοποιούν ταξί αναφέροντας ότι ο συνεταιρισμός τους χρησιμοποιεί μέθοδο απολύμανσης με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία σε 3 λεπτά παρέχει 100% πιστοποιημένη απολύμανση στα ταξί. “Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, να επιβιβάζονται σε ένα καθαρό όχημα, που θα τους μεταφέρει με ασφάλεια στα σπίτια τους»,εξήγησε ο κ. Σταυρίδης, επισημαίνοντας πως «επίσης, προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία δωρεάν και σε όποιον ιδιοκτήτη οχήματος το επιθυμεί, αλλά και σε αυτούς που επισκέπτονται τους χώρους της ΔΕΘ, για να μεταφέρουν πολίτες για να εμβολισμούς”.
Θεσσαλονίκηεμβολιαστικό κέντρο ΔΕΘεμνολιασμός κατά του κορονοϊούταξί