Δυσανεξία στη λακτόζη; Κανένα πρόβλημα υπάρχει και αλλού το πολύτιμο για τον οργανισμό μας ασβέστιο…

Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορείτε να δώσετε στον οργανισμό σας το “απαραίτητο” ασβέστιο, ευτυχώς υπάρχουν πολλές μη-γαλακτοκομικές πηγές ασβεστίου.

Από τη στιγμή που θα ξεπεράσουμε τα 30 χρόνια ζωής, τα οστά μας αρχίζουν σιγά σιγά να φθείρονται. Η βασική πηγή ασβεστίου είναι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, υπάρχουν όμως τροφές που και μας απαλλάσουν από τα δυσάρεστα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη, αλλά και μας παρέχουν το ασβέστιο που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Αρχικά πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αναψυκτικών, καθώς αυτή αυξάνει τα επίπεδα φωσφόρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει “διαρροή” υπάρχοντος ασβεστίου από τα οστά και να εμποδίσει την απορρόφηση νέου διαιτητικού ασβεστίου.

Πάρτε βιταμίνη D

Το ασβέστιο απορροφάται από το σώμα και χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει αρκετή βιταμίνη D στον οργανισμό σας. Μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς δόσεις βιταμίνης D. Μην ξεχνάτε ότι το φως του ήλιου βοηθά το σώμα να δημιουργήσει με φυσικό τρόπο βιταμίνη D.

Όσπρια

Τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, αλλά και σε πρωτεΐνη. Ειδικά τα φασόλια είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένων φασολιών έχει 154mg ασβεστίου.

Σολομός κονσέρβα

Μόλις 85 γραμμάρια περιέχεουν 181mg ασβεστίου. Ο σολομός είναι επίσης εξαιρετική πηγή των υπερπολύτιμων ω-3 λιπαρών οξέων.

Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα και τα φιστίκια Βραζιλίας περιέχουν περίπου 100mg ασβεστίου ανά μερίδα σερβιρίσματος και συνιστώνται στις περισσότερες δίαιτες με μειωμένους υδατάνθρακες.

Πηγή: http://www.spine-health.com

ΤροφέςασβέστιοΔυσανεξίαΛακτόζη