Φαρυγγίτιδα: Τι είναι και πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε αποτελεσματικά από τα συμπτώματά της;

Η φαρυγγίτιδα αποτελεί ένας είδος λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Μπορεί να ταξινομηθεί ως οξεία ή χρόνια. Mε πιο απλά λόγια είναι η φλεγμονή που εντοπίζεται στο μέρος του λαιμού, σημείο που είναι γνωστό ως στοματοφάρυγγας.

Φλεγμονή είναι η τοπική αντίδραση του οργανισμού σε έναν ερεθισμό, μια βλάβη ή λοίμωξη (μικρόβια). Αν το σώμα μας έχει όλα τα συστατικά, που χρειάζεται για να επουλώσει την βλάβη, ολοκληρώνει τη διαδικασία και έτσι η φλεγμονή περνάει. Αν όχι, η διαδικασία χρονίζει και δημιουργείται μια χρόνια φλεγμονή.

Στην περίπτωση της φαρυγγίτιδας, τα αίτια στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων είναι ιογενή. Η εμφάνισή της, δηλαδή οφείλεται σε ιούς, όπως , ο ιός της γρίπης, αδενοϊοί και ρινοϊοί, ο ιός Κοξάκι ή ο ιός Epstein – Barr, ο οποίος προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση. Παρόλα αυτά, σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται η φαρυγγίτιδα να προκληθεί από κάποιο βακτήριο.

Το κύριο σύμπτωμα της φαρυγγίτιδας είναι ο πονόλαιμος, το οποίο μπορεί να συνοδεύεται από:

  • Πονοκέφαλο
  • Βήχα
  • Πυρετό
  • Μυϊκούς πόνους και πόνους των αρθρώσεων
  • Ρινική συμφόρηση
  • Διόγκωση και πόνος των λεμφαδένων στον λαιμό
  • Καταβολή δυνάμεων

Η αντιμετώπιση της φαρυγγίτιδας εξαρτάται απόλυτα, από την αιτία που την προκάλεσε. Αντιβιοτική αγωγή ενδείκνυται μόνο στην περίπτωση λοίμωξης από βακτήριο, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον ιατρό.

Ως επί το πλείστον όμως, η φαρυγγίτιδα οφείλεται σε κάποιον ιό, επομένως η λήψη αντιβιοτικών δεν είναι αποτελεσματική. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνονται μέτρα, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωση και να ανακουφίσουν τον ασθενή, από τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα.

Τέτοιου είδους μέτρα είναι :

  • Λήψη αναλγητικών και αντιφλεγμονώδων φαρμάκων
  • Ενυδάτωση, με άφθονα υγρά, όπως νερό και χλιαρά ροφήματα, όπως τσάι ή χαμομήλι με μέλι και λεμόνι
  • Ανάπαυση όσο χρειάζεται για πλήρη ανάρρωση
  • Γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο
  • Ανακουφιστικά μπορούν να λειτουργήσουν και οι παστίλιες για τον λαιμό.

Τα µη στεροειδή αντιφλεγµονώδη φάρµακα (ΜΣΑΦ), συνιστούν μια κατηγορία φαρμάκων που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση των παραπάνω συμπτωμάτων, καθώς ανακουφίζουν από τον πόνο και περιορίζουν την φλεγμονή.

Τα καψάκια Niflamol® περιέχουν το δραστικό συστατικό νιφλουμικό οξύ. Το νιφλουμικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των μη στεροειδών αντιφλεγµονώδων φαρμάκων.

Το Niflamol έχοντας αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, δρα σε όλα τα στάδια της φλεγμονής και ανακουφίζει άμεσα από τους δυνατούς πόνους, συμβάλλοντας έτσι στην ευκολότερη ανάρρωση. Ο πονόλαιμος, οι πόνοι μυών και αρθρώσεων, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την χρήση του.

To Niflamol αποτελεί την πλέον γρήγορη και αποτελεσματική λύση, κατά των επίπονων συμπτωμάτων και της φλεγμονής, η οποία προκαλεί την φαρυγγίτιδα, αλλά και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως είναι η ωτίτιδα, η ρινίτιδα, ο πονόδοντος, η τενοντίτιδα, η αρθρίτιδα και η θυλακίτιδα.

Απορροφάται ταχέως και συνιστάται για ενήλικες και για παιδιά 12 ετών και άνω.

Με το Niflamol, ο πόνος είναι απών!

Αντενδείκνυται σε άτομα µε: Ιστορικό αλλεργίας ή άσθματος από τη χορήγηση νιφλουµικού οξέος ή άλλων ΜΣΑΦ, όπως του ακετυλοσαλικυλικού οξέος. – Ιστορικό γαστρεντερικής αιμορραγίας ή διάτρησης από ΜΣΑΦ, όπως του ακετυλοσαλικυλικού οξέος. – Τελευταίο τρίμηνο της κυήσεως. – Ενεργό ή ιστορικό πεπτικού έλκους, γαστρεντερικής αιμορραγίας ή διάτρησης σχετιζόμενης µε ΜΣΑΦ. – Σοβαρή επηρεασμένη ηπατική λειτουργία και/ή νεφρική λειτουργία. – Σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. – Παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ