Η εισπνοή ωραίων αρωμάτων κόβει τη λαχτάρα για κάπνισμα

Οι μυρωδιές του καφέ, της βανίλιας, του δυόσμου στη μάχη κατά του καπνίσματος. Τις επιστρατεύουν οι Αμερικανοί ερευνητές, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους θεριακλήδες, μέσω της αρωματοθεραπείας, να μην παρασύρονται από τη μυρωδιά του καπνού και λαχταρούν τσιγάρο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι καπνιστές, οι οποίοι δεν προσπαθούσαν να το κόψουν, είδαν την ένταση της επιθυμίας τους να μειώνεται κατά 23%, όταν τους δόθηκε ένα δοχείο με την αγαπημένη τους μυρωδιά, για να εισπνέουν.

Αυτό, σε σύγκριση με περίπου το 14% των ανθρώπων, στους οποίους έδωσαν ένα δοχείο με καπνό για να μυρίζουν ή ένα άδειο δοχείο.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της επιτυχίας των θεραπειών αντικατάστασης της νικοτίνης και άλλων θεραπειών.

“Ακόμη και με αντικατάσταση της νικοτίνης, η υποτροπή είναι συχνή”, δήλωσε ο Dr Michael Sayette, κύριος συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Abnormal Psychology.

“Χρειάζονται επειγόντως νέες παρεμβάσεις, για να βοηθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους, που επιθυμούν να κόψουν το τσιγάρο, αλλά δεν μπορούν. Η χρήση ευχάριστων οσμών για τη διακοπή των ρουτίνας του καπνίσματος θα προσφέρει μια ξεχωριστή και καινοτόμο μέθοδο για τη μείωση της επιθυμίας και τα αποτελέσματά μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολλά υποσχόμενα”.