Η πιο μικρή μαχήτρια της ζωής βγήκε από το Νοσοκομείο

Μετά από πέντε μήνες μάχης για να κρατηθεί στη ζωή, η όμορφη Saybie ξεκουράζεται στο σπίτι της, κοντά στους γονείς της, που δεν χορταίνουν να την αγκαλιάζουν. Η μικρή ήταν το πιο μικρό πρόωρο μωρό στον κόσμο, μια σύγχρονη ηρωίδα, αφού ζύγιζε όσο ένα μεγάλο μήλο.

Γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ούσα 23 εβδομάδων και τριών ημερών και ζυγίζοντας μόλις 245g. Πλέον είναι σχεδόν 2,5 κιλά και το σίγουρο είναι ότι το προσωπικό του Sharp Mary Birch Hospital for Women and Newborns στο San Diego της California, θα τη θυμάται συγκινημένο για χρόνια…

Το κοριτσάκι, μία από τους πιο μικρούς μαχητές της ζωής, όπως και κάθε πρόωρο μωρό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι γιατροί της έδιναν μόνο λίγες ώρες ζωής.

Σε βίντεο του Νοσοκομείου η μητέρα της μικρής εξομολογείται ότι η ημέρα της γέννας ήταν η πιο τρομακτική σε όλη της τη ζωή. “Τους έλεγα συνέχεια ότι δεν πρόκειται να επιβιώσει”, όπως ανέφερε.

Ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν και τα καλύτερα είναι μπροστά. Πάντως, όταν γεννήθηκε, χωρούσε άνετα στην παλάμη των νοσοκόμων.

Η επιβίωσή της, πιστεύουν οι γιατροί, θα μπορούσε να αποδοθεί στο γεγονός ότι δεν υπέστη σοβαρές επιπλοκές μετά τη γέννηση.

“Η Saybie δεν αντιμετώπισε ουσιαστικά καμία από τις ιατρικές προκλήσεις, που συνήθως σχετίζονται με την προωρότητα και μπορεί να περιλαμβάνουν αιμορραγίες από τον εγκέφαλο και προβλήματα πνευμόνων και καρδιάς”, ανέφερε το Νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον κατάλογο με τα πιο μικρά μωρά παγκοσμίως, η χαριτωμένη μικρή έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, που μέχρι πρότινος κατείχε ένα βρέφος που γεννήθηκε στη Γερμανία το 2015 και το οποίο ζύγιζε 7 γραμμάρια περισσότερα, 252.

 

 

πρόωρο μωρό