Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο θνησιμότητας σε άτομα με σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 2 ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τα ποσοστά θνησιμότητας σε άτομα με σοβαρή  υπέρταση.

Σημείωσαν επίσης ότι   οτιδήποτε πέρα ​​από 1 φλιτζάνι καφέ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία σε άτομα με σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο  Journal of the American Heart Association Trusted Source .

Πότε εμφανίζεται η υπέρταση;

Σύμφωνα με το  American Heart Association , η υπέρταση εμφανίζεται όταν “η δύναμη του αίματος που ρέει μέσω των αιμοφόρων αγγείων σας είναι σταθερά πολύ υψηλή”.

Οι ανθυγιεινές επιλογές τρόπου ζωής οδηγούν συχνά στην ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης, όπως η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και η μη τακτική άσκηση. Επιπλέον, καταστάσεις υγείας όπως ο  διαβήτης  μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη υπέρτασης.

Σύμφωνα με τo  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)  η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να είναι ένας «σιωπηλός δολοφόνος», καθώς οι άνθρωποι δεν εμφανίζουν πάντα συμπτώματα και μπορεί να μην γνωρίζουν ότι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, εκτός εάν επισκέπτονται έναν γιατρό τακτικά ή μόνοι τους. οθόνη.

Όταν η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να οδηγήσει σε  καρδιακή προσβολή  ή  εγκεφαλικό .

Εάν κάποιος διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να την αντιμετωπίσει κάνοντας  αλλαγές στον τρόπο ζωής  ή  λαμβάνοντας φάρμακα.