Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Στους 7 οι νεκροί στις ΗΠΑ, 530 οι ασθενείς

Περιπέτεια χωρίς τέλος στις ΗΠΑ η επιδημία πνευμονικών νοσημάτων από το άτμισμα. Ως τώρα έχουν πεθάνει επτά άνθρωποι και έχουν νοσήσει 530.

Σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο απολογισμό των CDC, πάνω από το 50% των ασθενών είναι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών, τα τρία τέταρτα είναι άνδρες και το 16% των ασθενών είναι κάτω των 18.

Όπως δήλωσε η Αν Σκούτσατ από τα CDC, τα εργαστήρια ανάλυσης του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 150 ύποπτα δείγματα, όμως δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιήσει την ή τις ουσίες, που ευθύνονται για αυτές τις σοβαρές πνευμονικές παθήσεις.

Οι ερευνητές είναι πολύ προσεκτικοί με την πιθανή αιτία των ασθενειών, είτε πρόκειται για μια μάρκα, ένα προϊόν ή μια πηγή.

Ο Μιτς Ζέλερ, διευθυντής του Κέντρου για τον Καπνό του FDA, είπε ότι δεν υπάρχει κοινός παρανομαστής για το ή τα προϊόντα, που χρησιμοποιήθηκαν, τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν, από πού αγοράστηκαν και για το τι συνέβη από τη στιγμή που ο χρήστης τα απέκτησε, έως τη στιγμή που τα κάπνισε και τα εισέπνευσε.

Οι ερευνητές είναι πολύ προσεκτικοί με την πιθανή αιτία των ασθενειών, είτε πρόκειται για μια μάρκα, ένα προϊόν ή μια πηγή.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ανταλλακτικά περιείχαν THC, τη βασική ουσία της κάνναβης. Τα ανταλλακτικά αγοράστηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, από διακινητές στον δρόμο ή από το Διαδίκτυο.

άτμισμα