Ιός Δυτικού Νείλου: 5 ακόμη θάνατοι

Ο υγρός καιρός και οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών ευνοούν την επέλαση των κουνουπιών, που συνεχίζουν να μολύνουν, σπέρνοντας τον θάνατο. Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν άλλα 18 κρούσματα και άλλοι 5 θάνατοι.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από το τέλος του περασμένου Ιουνίου, οπότε και δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα, έχουν διαγνωστεί συνολικά 176 κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 20 ήταν θανατηφόρα.

Η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου ενοχοποιείται για τη νοσηλεία σήμερα 17 ανθρώπων με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης. Από αυτούς οι επτά σε σοβαρή κατάσταση, έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στον χάρτη με τις περιοχές, που βρίσκονται στον μολυσματικό κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου, προστέθηκε την τελευταία εβδομάδα ακόμη μία, η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε οικισμούς σε 17 Περιφερειακές Ενότητες (Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης).

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ αναμένουν ότι θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα το ερχόμενο διάστημα.

ΕΟΔΥιός του Δυτικού Νείλου