Καστορέλαιο: Για γερά μαλλιά, λαμπερό δέρμα αλλά και για την αρθρίτιδα

Δεν έχει σχέση με τους συμπαθείς κάστορες αλλά τα μαλλιά που χαρίζει το καστορέλαιο από την εφαρμογή του, δεν αποκλείεται να θυμίζουν το πυκνό τρίχωμά τους. Το καστορέλαιο είναι ένας είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από το φυτό Ρίκινος ο Κοινός και είναι γνωστό και ως ρητινέλαιο ή κικινέλαιο. Οι ειδικοί της επιστήμης της ομορφιάς αγαπούν ιδιαίτερα το καστορέλαιο για τις αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Περισσότερο όμως το αγαπούν για την ιδιότητά του να χαρίζει πλούσια, πυκνά και γερά μαλλιά. 

Πώς βοηθά το καστορέλαιο τα μαλλιά; 

Το καστορέλαιο δυναμώνει τα μαλλιά από τη ρίζα τους. Κάπως έτσι, χαρακτηρίζεται ως η πιο σωστή απάντηση στην τριχόπτωση. Η εφαρμογή του είναι εξαιρετικά απλή. Ελάχιστη ποσότητα καστορέλαιου στα δάχτυλα και στη συνέχεια μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής. Καλό είναι να μείνει για περισσότερο από μισή ώρα. Ξεβγάζεται σχετικά δύσκολα αλλά αξίζει την προσπάθεια… Πλούσιο σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, το καστορέλαιο βοηθά την τρίχα να δυναμώσει αλλά και να μακρύνει. Παράλληλα, το γεγονός ότι έχει μεγάλη περιεκτικότητα βιταμίνης Ε, το καθιστά σύμμαχο στην ενυδάτωση και λάμψη των θαμπών και άτονων μαλλιών. 

Καστορέλαιο για λαμπερό δέρμα, δυνατά νύχια και ενυδατωμένα χείλη…

Το καστορέλαιο, ωστόσο, δεν είναι πολύτιμο μόνο για την καλή υγεία και όψη των μαλλιών. Μια άλλη αρκετά διαδεδομένη χρήση του αφορά το δέρμα. Μετά τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου και τη σχολαστική αφαίρεση του μακιγιάζ, προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, συνιστάται η εφαρμογή του μαγικού καστορέλαιου. Ρυτίδες, ακμή και άλλα σημάδια σταδιακά υποχωρούν και το δέρμα αποκτά λάμψη και σφριγηλότητα. Το καστορέλαιο βοηθά τις βλεφαρίδες και τα φρύδια να πυκνώσουν και να μακρύνουν ενώ συνιστάται για δυνατά νύχια αλλά απαλά δάχτυλα!

Πώς βοηθά το καστορέλαιο όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα; 

Η αρθρίτιδα είναι μια εξαιρετικά επώδυνη κατάσταση από την οποία υποφέρουν αρκετοί κυρίως ηλικιωμένοι. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου το καθιστούν ικανό παυσίπονο για άτομα που υποφέρουν από τους πόνους της αρθρίτιδας. Το τοπικό μασάζ λέγεται πως ανακουφίζει τα σημεία που πονούν. 

 

καστορέλαιο