Καθαριστικό προσώπου στην ευαίσθητη περιοχή; Μια γυναικολόγος σου εξηγεί γιατί θα έπρεπε να το υιοθετήσεις…

Η γυναικολόγος Jennifer Gunter σε μια ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής τους. Η ίδια δικαιολογεί τον ισχυρισμό της, κάνοντας λόγο για λοιμώξεις και μυκητιάσεις που συνήθως προκύπτουν από καθαριστικά για την ευαίσθητη περιοχή που όμως έχουν λάθος ph. Επίσης, χαρακτηρίζει ως λάθος επιλογή τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ αφού μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην περιοχή.
Όπως είναι γνωστό, η περιποίηση και φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής είναι άκρως σημαντική και πρέπει να γίνεται με φροντίδα και επάρκεια για την προστασία της. Πολλές γυναίκες στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν καθαρή την ευαίσθητη περιοχή τους, κάνουν λάθη με αποτέλεσμα ανεπιθύμητες μυκητιάσεις και άλλες λοιμώξεις. Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσο κι αν μοιάζει “δύσκολη άσκηση” η φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, απαγορεύεται το πλύσιμο με σαπούνι στον κόλπο αφού έχει την ιδιότητα να αυτοκαθαρίζεται. Όσο για το σαπούνι που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής, θα πρέπει να μπορεί να διατηρεί το ph σε ισορροπία και να μην διαθέτει έντονο άρωμα αφού αυτό θα μπορούσε να γίνει αιτία για περαιτέρω ερεθισμούς. Κάπως έτσι, το ήπιο καθαριστικό προσώπου μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή. Οι ειδικοί, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι αν τελικά μια γυναίκα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει καθαριστικό προσώπου, αυτό απαγορεύεται να είναι ένα καθαριστικό κατά της ακμής, αφού αυτά τα προϊόντα είναι ιδιαιτέρως επιθετικά για το δέρμα.
Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής; 
Η καλή υγεία της ευαίσθητης περιοχής είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα. Ρόλο σ’ αυτήν παίζουν σχεδόν τα πάντα. Από τα προϊόντα καθαρισμού, μέχρι το ύφασμα των εσωρούχων και το πόσο σχολαστική είναι η γυναίκα με την καθαριότητα. Αρχικά, αξίζει να ξεκαθαρίσουμε ότι η ευαίσθητη περιοχή πρέπει να φροντίζεται και να διατηρείται καθαρή ακόμη και τις μέρες που η γυναίκα είναι σε έμμηνο ρύση. Το χλιαρό νερό και το ήπιο καθαριστικό προϊόν είναι ικανά να προσφέρουν τη σωστή φροντίδα ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα, όπου η υγιεινή δεν θα έπρεπε να μπαίνει στην άκρη. Από την άλλη, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα εσώρουχα αφού ανάλογα με το είδος τους επιτρέπουν ή δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Στη δεύτερη περίπτωση ο κίνδυνος λοιμώξεων και μυκητιάσεων είναι υπαρκτός. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα πολύ στενά ρούχα, αφού ο ιδρώτας που αναπτύσσεται στην περιοχή, μπορεί να προκαλέσει πολλούς και σοβαρούς ερεθισμούς.
ευαίσθητη περιοχήκαθαρισμός ευαίσθητης περιοχής