Λουκέτο στην Αττική με απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 ως τις 5.00

Όπως όλα δείχνουν οι περιοχές που είναι στο κόκκινο εξαιτίας των ολοένα και αυξανόμενων κρουσμάτων Κορονοϊού αλλά και διασωληνώσεων, πρόκειται να ενταχθούν σε μια νέα κατηγορία του υγειονομικού χάρτη. Οι εν λόγω περιοχές είναι: η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να περάσουν σε καθεστώς αυστηρού lockdown. Κάτι τέτοιο προβλέπει ότι στις εν λόγω περιοχές η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα θα ξεκινά στις 18.00 και θα τελειώνει στις 5.00 το πρωί της επόμενης μέρας.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για το αν θα κλείσει το λιανεμπόριο κάτι που δεν έχει αποφασιστεί τουλάχιστον για τις «κόκκινες» περιοχές. Εκείνο που μοιάζει βέβαιο είναι ότι θα σταματήσει το click in shop ενώ δεν είναι επιβεβαιωμένο το αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο click away. Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν και ανάλογα με την εισήγησή της θα ληφθούν και οι αποφάσεις.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά. Οπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» «Πηγαίνουμε βήμα βήμα, περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».
κορονοϊόςlockdown