Πώς θα αντιμετωπίσετε τις εποχικές αλλεργίες

Μερικές λύσεις για την αντιμετώπιση των εποχιακών αλλεργιών που δεν είχατε σκεφτεί

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας στους 3 Έλληνες θα αναπτύξει κάποιου είδους αλλεργία κατά την διάρκεια της ζωής του. Τα αλλεργιογόνα στο περιβάλλον οδηγούν σε έξαρση και επιδείνωση των αλλεργικών αντιδράσεων ειδικά κατά την άνοιξη. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν αλλεργικά επεισόδια θα πρέπει να αναζητούν ιατρική συμβουλή για την ανακούφιση από τα συμπτώματά τους.

Δείτε μερικούς τρόπους να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών:

Πρόληψη: η πρόληψη είναι η βασικότερη αρχή για την αντιμετώπιση των αλλεργιών σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία πριν την έναρξη της περιόδου έξαρσης της αλλεργίας σας, ώστε να προλάβετε την εμφάνιση έντονων συμπτωμάτων. Επίσης έχει σημασία να προβείτε σε προσεκτικό καθαρισμό του χώρου που ζείτε και εργάζεστε για την απομάκρυνση τυχόν αλλεργιογόνων και την αποφυγή χώρων με γύρη.

Αποφύγετε τον τακτικό αερισμό: ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προλάβετε τις αλλεργίες είναι να διατηρήσετε πόρτες και παράθυρα κλειστά, ειδικά τις ώρες που κοιμάστε. Έτσι θα περιορίσετε την είσοδο γύρης και άλλων αλλεργιογόνων στον χώρο σας και ως αποτέλεσμα θα μειωθεί η ένταση των αλλεργικών συμπτωμάτων σας.

Προσοχή στο πλύσιμο των ρούχων: το σωστό πλύσιμο των ρούχων αποτελεί βασικό παράγοντα για την προστασία από τις έντονες αλλεργικές αντιδράσεις. Τα αλλεργιογόνα όπως η γύρη και η σκόνη θα πρέπει να αφαιρούνται από τα ρούχα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό αποτελεσματικά; Αρχικά τινάξτε καλά τα ρούχα σας. Στη συνέχεια πλύνετε με υποαλλεργικό απορρυπαντικό και στεγνώστε αν είναι δυνατόν σε στεγνωτήριο. Αποφύγετε να απλώσετε τα ρούχα σας εξωτερικά (αλλά και τα σεντόνια και τις πετσέτες), καθώς αυξάνετε τις πιθανότητες να επαναρροφήσουν αλλεργιογόνα.

Προστατέψτε το σπίτι σας: Είναι πολύ σημαντικό οι χώροι που κινείστε καθημερινά και ζείτε να είναι απαλλαγμένοι από αλλεργιογόνα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε υποαλλεργικό στρώμα και μαξιλάρια ενώ συστήνεται ο τακτικός καθαρισμός τους για την απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης, ακάρεων και άλλων αλλεργιογόνων.

Κάντε τεστ αλλεργίας: μπορεί να ξέρετε πως όταν πλησιάζει η άνοιξη θα ταλαιπωρηθείτε. Γνωρίζετε όμως ακριβώς ποιο αλλεργιογόνο σας προκαλεί την αντίδραση; Η γνώση της πηγής που προκαλεί την αλλεργία είναι και ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την επαφή με το συγκεκριμένο αλλεργιογόνο.

Απευθυνθείτε στον ιατρό σας ή σε ειδικό αλλεργιολόγο για να σας προτείνει την καλύτερη λύση για εσάς.

εποχικές αλλεργίεςfront-stories