Μακιγιάζ: Πώς θα συνεχίσετε να νιώθετε και να είστε όμορφες και μετά τα 50

Αργά ή γρήγορα όλοι μπαίνουμε στη δεκαετία των πενήντα και οι αλλαγές στο δέρμα μας είναι αναπόφευκτες.  Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο έντονα θα γίνουν τα σημάδια της γήρανσης, όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής και η σχέση μας με το αντηλιακό.   Με αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες,  τα προϊόντα αναζωογόνησης του δέρματος , τις θεραπείες προσώπου που δεν περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που υπάρχουν σήμερα , υπάρχουν πολλές επιλογές για γυναίκες άνω των 50 ετών που θέλουν να ενισχύσουν τη φυσική τους ομορφιά.

Ο χρόνος στον ήλιο, το κάπνισμα , η διατροφή και η κληρονομικότητα έχουν όλα τα αποτελέσματα που γίνονται εμφανή στο δέρμα σας καθώς μεγαλώνετε. Το άγχος, η βαρύτητα και η παχυσαρκία επηρεάζουν επίσης την εμφάνιση του δέρματος. Και καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας δεν παράγει νέα κύτταρα τόσο γρήγορα όσο παλιά. Έτσι σταδιακά γίνεται λιγότερο ελαστικό και επιρρεπές στην ξηρότητα.  Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα κύτταρα που δίνουν στα μαλλιά σας το χρώμα τους. Τα χρωστικά κύτταρα της τρίχας γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά στην ανανέωση, γεγονός που κάνει τα μαλλιά γκρίζα.

Υπάρχει όμως και κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να νιώθουμε όμορφες, και δεν είναι άλλο από το μακιγιάζ μας.

Για κάθε γυναίκα άνω των 50 ετών που γνωρίζει ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα της, αλλά θέλει επίσης να δείχνει όσο καλύτερα μπορεί, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να δείχνετε “φρέσκια”:

  • Μια από τις πιο επιτυχημένες συμβουλές μακιγιάζ σε οποιαδήποτε ηλικία, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η λεία, λαμπερή λαμπερή εμφάνιση, είναι η προετοιμασία του δέρματος πριν από κάθε εφαρμογή μακιγιάζ
  • Διατηρείστε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας ως ένα καλά καθορισμένο φρύδι, το οποίο θα ανασηκώσει και θα ανοίξει τα μάτια σας και θα πλαισιώσει το πρόσωπό σας, δίνοντάς σας μια νεότερη εμφάνιση
  • Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό όσο περνούν τα χρόνια, συνεπώς είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε πιο κρεμώδη προϊόντα ως βάση, τα οποία καλό θα είναι να είναι ματ, ώστε να καλύπτουν τις κηλίδες και τις ρυτίδες.
  • Το κονσίλερ μπορεί να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τα σημάδια γήρανσης. Και, μην ανησυχείτε αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη φορά. Χρειάζονται μερικές δοκιμές μέχρι να βρείτε πόση ποσότητα χρειάζεται στο δικό σας δέρμα.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε το μακιγιάζ, ελέγξτε αν υπάρχουν τρίχες γύρω από τα φρύδια σας που χρειάζονται τσιμπιδάκι. Έπειτα, χρησιμοποιήστε μια υγρή ενυδατική σε ολόκληρο το πρόσωπο.
  • Η βάση πρέπει να τοποθετείται σε δύο στάδια: στην αρχή, καλύψτε τα σκούρα σημάδια, αν υπάρχουν, με χρώμα πιο ανοιχτό από αυτό του δέρματός σας. Έπειτα, στο δεύτερο στάδιο, χρησιμοποιήστε βάση όσο πιο κοντινή στο χρώμα του δέρματός σας γίνεται.
  • Μια ελαφριά ενυδατική λοσιόν θα ήταν καλό να χρησιμοποιείται πριν τη βάση. Αφήστε το δέρμα σας να την απορροφήσει για λίγα λεπτά και έπειτα ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το κονσίλερ.
  • Μην το παρακάνετε με την πούδρα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ”καθίσει” μέσα στις ρυτίδες, κάνοντάς τις πιο εμφανείς. Απομακρύνετε την περιττή πούδρα με λίγο βαμβάκι.
  • Τα καφέ μολύβια ματιών ίσως να είναι πιο κατάλληλα για το δέρμα σας σε σχέση με τα μαύρα. Αν χρησιμοποιείτε μαύρο eyeliner, η καφέ σκιά μπορεί να το κάνει να φαίνεται πιο απαλό.
  • Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε μακιγιάζ για τα μάτια και κραγιόν, προσέξτε τα χρώματα. Αποφύγετε τα άκρα, είτε σκούρα, είτε ανοιχτά.
  • Το σχήμα των χειλιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία. Μπορείτε να το διορθώσετε με ένα μολύβι χειλιών, στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας.
  • Επιλέξτε τη σωστή σκιά ματιών με βάση την επιδερμίδα σας