Μελέτη COSMOS-Mind: H λήψη πολυβιταμινών Centrum* επιβραδύνει την απώλεια μνήμης στα άτομα άνω των 60 ετών

Tα αποτελέσματα της μελέτης COSMOS-Mind, της πρώτης μεγάλης κλίμακας, μακροχρόνιας και τυχαιοποιημένης μελέτης παρουσιάζει η HALEON με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. H μελέτη διενεργήθηκε από το «Brigham and Women’s Hospital» σε συνεργασία με το Wake Forest University School of Medicine και δημοσιεύτηκε στο «Alzheimer’s & Dementia» και είναι η δεύτερη κλινική μελέτη με πολυβιταμίνες που εξετάζει την επίδραση τους στην υγεία και καταλήγει σε ανάλογα συμπεράσματα. Το δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 2.262 συμμετέχοντες ηλικίας 60 ετών και άνω, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ετήσιες αξιολογήσεις μνήμης και γνωστικής ικανότητας μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων για μια περίοδο τριών ετών.

Η μελέτη COSMOS-Mind, είχε ως στόχο να καθορίσει εάν η καθημερινή χορήγηση συμπληρώματος διατροφής Centrum θα μπορούσε να ενισχύσει τη λειτουργία της μνήμης των ατόμων που τα λαμβάνουν. Η έρευνα ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η ισορροπημένη διατροφή και η επαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών για την υγεία και διατήρηση  της ποιότητας ζωής μακροχρόνια. Υπογράμμισε δε τα προβλήματα που επιφέρει μια ελλειμματική σε θρεπτικά συστατικά διατροφή στις νοητικές λειτουργίες.

Στα σημαντικότερα ευρήματα της μελέτης περιλαμβάνονται διαπιστώσεις όπως,

Η λήψη πολυβιταμίνης  Centrum σε καθημερινή βάση βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία της μνήμης καθώς και οδηγεί σε σημαντική βελτίωση της συνολικής νοητικής επίδοσης και της γνωστικής λειτουργίας.

Με τη συστηματική λήψη τους, η μνήμη και η γνωστική λειτουργία παρουσιάζουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις. Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν πολυβιταμίνη Centrum παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στην επεισοδιακή μνήμη και την γνωστική λειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν την έλαβαν.

Άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου αποκόμισαν τα μεγαλύτερα οφέλη από την λήψη πολυβιταμίνης Centrum.

Τα ευρήματα της μελέτης COSMOS-Mind είναι καθαριστικά τόσο για τους ασθενείς όσο και τους επαγγελματίες υγείας καθώς όπως διαπιστώθηκε, η λήψη πολυβιταμίνης Centrum υποστηρίζει πολλαπλά τη γνωστική υγεία των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και άσκηση.

Η Centrum, με περισσότερα από 40χρόνια εμπειρία στην επιστήμη της διατροφής, είναι η Νο 1 πολυβιταμίνη στον κόσμο.

 

*Η πολυβιταμίνη που χρησιμοποιήθηκε στην μελέτη είναι η Centrum Silver, με την σύνθεση που κυκλοφορεί στις H.Π.Α. 

βιταμινεςαπώλεια μνήμης