Νέα έρευνα: Το εμβόλιο κατά της ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να νοσήσει κανείς σοβαρά με Covid-19

Το παιδικό εμβόλιο κατά της ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) θεωρήθηκε ότι παρέχει προστασία από την Covid-19, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη

Τον Σεπτέμβριο, μια ομάδα στο Medica Sur στην Πόλη του Μεξικού, με επικεφαλής τον Δρ Larenas-Linnemann, δημοσίευσε τα ευρήματα της τελευταίας μελέτης, η οποία αναφερόταν στον ρόλο του εμβολίου MMR στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων της COVID-19.

Στην δημοσίευσή τους, στο περιοδικό Allergy, οι ερευνητές εξήγησαν πώς τα άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο MMR από την αρχή της πανδημίας φάνηκαν να αναπτύσσουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα από ό, τι θα περίμενε κανείς.

Ο Jeffrey E. Gold, πρόεδρος του Rescue Me/World Organisation, ένα καταφύγιο ζώων με έδρα το Watkinsville, GA, και μια ομάδα ερευνητών ξεκίνησαν μια μελέτη για να διερευνήσουν την πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου MMR και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων της COVID- 19.

Τα επίπεδα των αντισωμάτων IgG κατά της παρωτίτιδας μπορούν να προβλέψουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «mBio» της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, μελέτησαν 80 άτομα που είχαν βρεθεί θετικά στον κοροναϊό, χωρισμένα σε δύο ομάδες, ανάλογα με το αν είχαν κάνει στο παρελθόν το εμβόλιο MMR ΙΙ.

  • Διαπιστώθηκε ότι στους ασθενείς με Covid-19 που είχαν παλαιότερα εμβολιαστεί με το τριπλό εμβόλιο, τα επίπεδα αντισωμάτων IgG κατά της παρωτίτιδας (μαγουλάδες) ήταν αντιστρόφως ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της Covid-19.

“Αυτά [τα ευρήματα] ενισχύουν προηγούμενα στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι το εμβόλιο MMR μπορεί να είναι προστατευτικό έναντι της COVID-19. Μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί στα παιδιά παρατηρείται χαμηλός αριθμός περιστατικών με COVID-19, σε αντίθεση με τους ενήλικες, καθώς και πολύ χαμηλότερο ποσοστό θανάτου. Η πλειονότητα των παιδιών λαμβάνουν τον πρώτο εμβολιασμό MMR στην ηλικία περίπου των 12 έως 15 μηνών και ένα δεύτερο στην ηλικία των 4 έως 6 ετών”, σχολίασε ο  Jeffrey E. Gold.

Η περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη για την επιβεβαίωση της συσχέτισης

Σε αυτήν, την πρώτη ανοσολογική μελέτη για τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ του εμβολίου MMR II και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του COVID-19, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αποκαλύψουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την υπόθεση ότι οι εμβολιασμοί MMR II μπορούν να προστατεύσουν τους ανθρώπους από σοβαρά συμπτώματα του COVID-19.

Η σημαντική αντίστροφη συσχέτιση που βρέθηκε μεταξύ των αντισωμάτων κατά της παρωτίτιδας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων COVID-19 απαιτεί περαιτέρω έρευνα. Ωστόσο, δεδομένης της καθιερωμένης ασφάλειας του εμβολίου MMR II, τα αποτελέσματα δείχνουν μια πιθανή, προσιτή, οικονομικά αποδοτική και ασφαλή μέθοδο για την προστασία των ανθρώπων από σοβαρά συμπτώματα του COVID-19 και ακόμη και νοσηλεία. Είναι πιθανό τα εμβόλια MMR να παρέχουν μια “διέξοδο” για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού και τη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να μπορέσει να εξακριβωθεί ένα σταθερό συμπέρασμα σχετικά με το ρόλο της MMR στην καταπολέμηση της COVID-19.

Πηγή: Νews-medical.net

MMRΕμβολιο ιλαράς ερυθράς παρωτίτιδαςΚοροναϊόςCovid-19συμπτωματα κοροναιου