Νέα έρευνα έδειξε από τι υποφέρουν οι φοιτητές

Ο αριθμός των φοιτητών, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, που αναφέρουν ότι πάσχουν από αγχώδη διαταραχή, έχει διπλασιαστεί από το 2008, ίσως ως αποτέλεσμα της αύξησης του οικονομικού άγχους και του αυξημένου χρόνου που δαπανάται στις ψηφιακές συσκευές, σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, που ανακοίνωσε ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της California-Berkeley.

Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό όλων των φοιτητών, που δήλωσαν ότι διαγνώστηκαν ή αντιμετωπίστηκαν για αγχώδη διαταραχή, αυξήθηκε από 10% το 2008 σε 20% το 2018, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Richard Scheffler, καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Πιο έντονο ήταν το πρόβλημα μεταξύ φοιτητών που ήταν Λατινοαμερικανοί, έγχρωμοι ή τρανσέξουαλ και, μάλιστα, όσο πλησίαζε η αποφοίτηση, η αγχώδης διαταραχή έμοιαζε να κορυφώνεται.

“Είναι αυτό που αποκαλώ μια «νέα επιδημία» και τα δεδομένα μας υποστηρίζουν τη χρήση αυτού του όρου στις Πανεπιστημιακές σχολές. Χρειάζεται αυξημένη εθνική ευαισθητοποίηση για αυτή την πολύ σοβαρή επιδημία”, είπε ο επικεφαλής ερευνητής.

  • Διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές, που προέρχονται από οικογένειες, που έχουν πρόβλημα να πληρώνουν τα μηνιαία έξοδα, ήταν 2,7 φορές πιο πιθανό να έχουν άγχος.
  • Επίσης όσοι περνούσαν περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα σε ψηφιακές συσκευές, ήταν 53% πιθανότερο να έχουν άγχος, σε σύγκριση με τους νέους, που δαπανούσαν λιγότερες από 5 ώρες την εβδομάδα σε ψηφιακές συσκευές.
  • Τέλος όσων οι μητέρες είχαν τουλάχιστον προπτυχιακό τίτλο, είχαν 45% περισσότερες πιθανότητες να έχουν άγχος, από τους νεαρούς ενήλικες, των οποίων οι μητέρες είχαν λιγότερο από ένα πτυχίο κολεγίου.

Ένας φοιτητής με άγχος ήταν 3,2 φορές πιο πιθανό να κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, σύμφωνα με τα ευρήματα. Άλλα αρνητικά αποτελέσματα, που συσχετίζονται με το άγχος, περιλαμβάνουν αυξημένη πιθανότητα να γίνουν οι φοιτητές θύματα σεξουαλικής επίθεσης ή να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας.