Νίκος Σύψας: Ίσως και από τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική

Καλεσμένος σε εκπομπή του OPEN ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον Κορονοϊό, τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο καθηγητής για την Αττική, αφού όπως δείχνουν τα δεδομένα έχει μπει στο “κόκκινο”.

Όπως σημείωσε ο κ. Σύψας, μια από τις σκέψεις που εξετάζονται, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα ενώ όπως διευκρίνισε, αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτονόητα θα επηρεάσει και τη λειτουργία των καταστημάτων, η οποία μάλλον θα γυρίσει στη λειτουργία με Click Away.
Η κρίσιμη μέρα για τις αποφάσεις σχετικά με την Αττική είναι η σημερινή (Παρασκευή 29/1) όπου θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία σχετικά με τις προβληματικές περιοχές. Ο κ. Σύψας τόνισε ότι αυτό που θέλουν να προλάβουν οι ειδικοί σχετικά με την Αττική είναι να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο η κατάσταση και αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο μπαίνει στη συζήτηση το ενδεχόμενο για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων. Οι δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς, είναι τόσο η αύξηση στις νοσηλείες όσο και η εισαγωγή και νοσηλεία ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία ξεπερνά το 60%...Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του Κορονοϊού που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι υπάρχει ανησυχία για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη καθώς δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.
Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι προκρίνεται η επιστροφή των μαθητών μόνο της Γ’ Λυκείου παρότι στο παρελθόν αυτό το είχε αρνηθεί η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
κορονοϊόςαπαγόρευση κυκλοφορίας