Ο Κορονοϊός δεν άλλαξε μόνο τις συνήθειες αλλά και τα σπίτια μας

Ο Κορονοϊός άλλαξε πολλές από τις συνήθειές μας. Πιο σωστά ήρθε για να αλλάξει τη ζωή μας. Η εργασία από απόσταση, η μάθηση από απόσταση, οι αποστάσεις στις κοινωνικές επαφές είναι λίγα μόνο από αυτά που επέβαλε με τρόπο μάλλον βίαιο. Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε και τα σπίτια μας αφού περνάμε περισσότερο χρόνο σε αυτά. Με ένα τρόπο μπορεί κανείς να πει ότι η πανδημία έγινε η αφορμή να ζήσουμε περισσότερο τα σπίτια μας και να κάνουμε αλλαγές που στο παρελθόν μπορεί να μην σκεφτόμασταν καν ότι είναι αναγκαίες. 

-Η καλή οργάνωση πάνω απ’ όλα

Εκείνο το ελεύθερο δωμάτιο στο σπίτι όπου αποθήκευες όλα εκείνα με τα οποία δεν ήθελες να ασχοληθείς ή όπου έκρυβες όλα εκείνα που δεν ήθελες να δουν οι καλεσμένοι σου, σήμερα είναι ένα δωμάτιο απολύτως απαραίτητο για σωστή χρήση. Ένα επιπλέον γραφείο δεν είναι άχρηστο αφού είναι πρακτικά αδύνατον να εργάζεσαι στον ίδιο χώρο που διαβάζουν τα παιδιά ή στον ίδιο χώρο που εργάζεται ο/η σύντροφός σου. Ακόμα κι αν ζεις μόνος ή μόνη όμως, το να εργάζεσαι στο σαλόνι ή στην κουζίνα ή ακόμη χειρότερα στο υπνοδωμάτιο δεν είναι ό,τι πιο παραγωγικό μπορείς να επιλέξεις. Στους παραπάνω χώρους αυτά που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή σου δεν είναι λίγα…

-Ωραία η άνεση!

Οι πολλές ώρες που περνάς στο σπίτι από την άλλη πλευρά, δεν είναι όλες ώρες εργασίας. Κάπως έτσι, το να έχεις την απαραίτητη άνεση είναι ζωτικής σημασίας. Ίσως είναι καιρός να αξιολογήσεις αν πραγματικά κάνεις καλό ύπνο στο κρεβάτι σου, αν το στρώμα ή τα μαξιλάρια σου χρειάζονται αντικατάσταση και φυσικά αν η καρέκλα του γραφείου σου είναι η ιδανική για να έχεις καλή στάση σώματος. 

-Ζωή στο σπίτι…

Σύμφωνα με έρευνες παρατηρήθηκε ότι στις περιόδους εγκλεισμού εξαιτίας του Κορονοϊού, αυξήθηκε η αναζήτηση και αγορά φυτών εσωτερικού χώρου. Πολύ λογική απόφαση αφού τα φυτά αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς που δεν ομορφαίνουν απλώς τα σπίτια μας αλλά συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαρής ατμόσφαιρας στο σπίτι. Επιπλέον, η ενασχόληση μαζί τους είναι χαλαρωτική και τόσο ωφέλιμη σε περιόδους στρες όπως αυτή που ζούμε… Στα φυτά άλλωστε, μπορείς να συμπεριλάβεις και τα αρωματικά βότανα που θα σου είναι τόσο χρήσιμα τώρα που μαγειρεύεις πιο συχνά! Θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορείς να διατηρήσεις σε μικρά γλαστράκια στο σπίτι. 

 

κορονοϊός