Οδηγίες προστασίας της δημόσιας υγείας από τις πυρκαγιές από το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας δίνει σε εγκύκλιό του οδηγίες προστασίας της δημόσιας υγείας από τις πυρκαγιές.

“H πιθανότητα εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών είναι αυξημένη κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών”, αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, “το κοινό θα πρέπει να είναι ενημερωμένο σχετικά με τους κινδύνους στην υγεία από αυτές, καθώς και για τη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας”.

Οι αναφερόμενοι κίνδυνοι και τα μέτρα προστασίας αφορούν τόσο στον πληθυσμό, που βρίσκεται στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, όσο και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε αυτήν και ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτήν, εξαιτίας της μεταφοράς του καπνού μέσω των ανέμων.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να κρατούν κλειστά παράθυρα και πόρτες και να αποφεύγεται η χρήση αεροζόλ, καπνίσματος και οτιδήποτε άλλου επιβαρύνει τον εσωτερικό χώρο. Επίσης, όσοι μετακινούνται με αυτοκίνητα, να έχουν κλειστά τα παράθυρα και να χρησιμοποιούν το κλιματιστικό στην λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα. Όταν υπάρχει χαμηλή ορατότητα, συνιστάται η χρήση των προβολέων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις οδηγίες του Υπουργείου.

Υπουργείο Υγείαςπυρκαγιές