Οι θεραπείες για τον καρκίνο δεν επηρεάζουν την επιβίωση του COVID-19

 Οι ισχυρές θεραπείες για τον καρκίνο δεν αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου για καρκινοπαθείς με COVID-19, σύμφωνα με έρευνα που βασίζεται σε δεδομένα από το έργο παρακολούθησης του καρκίνου του κορωνοϊού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.515 ενήλικες με COVID-19 που λάμβαναν – ή είχαν λάβει πρόσφατα – συστηματικές θεραπείες για τον καρκίνο, όπως χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, ορμονική θεραπεία ή ορισμένα στοχευμένα φάρμακα. Μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη διάγνωση του COVID-19, το 38% των ασθενών είχε πεθάνει. Οι μισοί ασθενείς στη μελέτη ήταν άνω των 72 ετών. Συνολικά, οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ή καρκίνο του αίματος διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου. Η χημειοθεραπεία, ωστόσο, δεν επηρέασε τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών από τον ιό και η ανοσοθεραπεία ουσιαστικά βελτίωσε τις πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο JAMA Network Open .

Προηγούμενες μελέτες ασθενών με COVID-19 βρήκαν ότι όσοι πάσχουν από καρκίνο έχουν χειρότερη έκβαση, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται σε «ηλικία, φύλο, συννοσηρότητες και υποτύπο καρκίνου παρά σε αντικαρκινικές θεραπείες», κατέληξε η ερευνητική ομάδα.

Με πληροφορίες από το Reuters

front-storiesθεραπείες για τον καρκίνοκαρκίνος και covidfront