Ποια διάσημη θεραπεία μόλυνε με έιτζ δύο άτομα

Η θεραπεία βαμπίρ, που έκανε μόδα η Κιμ Καρντάσιαν (vampire facial), μόλυνε δύο άτομα με τον ιό HIV στο New Mexico και τώρα οι αρμόδιες τοπικές αρχές διεξάγουν ποινική έρευνα.

Το σπα, στο οποίο έγινε η επίμαχη θεραπεία έκλεισε, 130 άτομα εξετάστηκαν για έιτζ και ο γενικός εισαγγελέας του κράτους Hector Balderas ανακοίνωσε την έναρξη ποινικής έρευνας για το ζήτημα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail.

Το vampire facial “εκτοξεύθηκε”, αφότου η Kim Kardashian ανέβασε στο Instagram το 2017 μια φωτογραφία της, ενώ έκανε τη συγκεκριμένη αντιγηραντική θεραπεία.

Όμως η διαδικασία – η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση του αίματος ενός ατόμου, την ενίσχυσή του και την εκ νέου έγχυσή του στο πρόσωπο – είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.

Ο Βαλντέρας απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι σκέφτονται να την δοκιμάσουν, να βεβαιωθούν ότι το κέντρο αποστειρώνει τα εργαλεία του και τα υλικά του και ζήτησε τη δημιουργία νομικού πλαισίου για την εν λόγω θεραπεία.

Τι είναι το vampire facial;

Το vampire facial είναι μια θεραπεία μεταφοράς πλάσματος στο πρόσωπο, με τη χρήση ειδικής μικρο-βελόνας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το πλάσμα προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς, ωστόσο εκείνο, που εξέθεσε τους δύο ανθρώπους στον ιό του έιτζ, ήταν πιθανότατα η λανθασμένη αντικατάσταση ή η ελλιπής αποστείρωση της βελόνας.

Οι ειδικοί συστήνουν σε όσους επιλέγουν παρόμοιες θεραπείες, να ζητούν να γίνεται η αλλαγή βελονών μπροστά τους.

έιτζθεραπεία βαμπίρ