Ποια είναι τα καλύτερα φυσικά απωθητικά κουνουπιών;

Οι άνθρωποι που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τα συνθετικά απωθητικά κουνουπιών μπορεί να διαπιστώσουν ότι ορισμένα φυσικά απωθητικά είναι αποτελεσματικά στην προστασία τους από τσιμπήματα. Αυτά τα προϊόντα είναι επίσης πιθανό να είναι λιγότερο τοξικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τα φυσικά απωθητικά και ορισμένα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι αποτελεσματικά στο να κρατούν μακριά τα κουνούπια επειδή εμποδίζουν την όσφρησή τους, καθιστώντας δυσκολότερο για αυτά τα έντομα να προσγειωθούν σε έναν άνθρωπο για να τραφεί.

Σιτρονέλλα: Η Citronella είναι ένα πολύ γνωστό αντικουνουπικό.  Ερευνα έχει δείξει ότι η τοπική εφαρμογή 100% citronella μπορεί να προσφέρει πλήρη προστασία έναντι τριών τύπων κουνουπιών για έως και 120 λεπτά σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Ευκάλυπτος λεμονιού: Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού περιέχει 85% κιτρονελλική. Είναι ένα δημοφιλές προϊόν στις βιομηχανίες καθαρισμού και καλλυντικών λόγω της φρέσκιας μυρωδιάς του.  Μελέτες πεδίου και εργαστηρίου δείχνουν ότι το έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά από πολλά είδη κουνουπιών που μεταφέρουν ελονοσία καθώς και από το κουνούπι του κίτρινου πυρετού .

Γαρύφαλλο: Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν γαρίφαλο είτε μαζί με κανέλα στο ψήσιμο είτε ως αρωματική προσθήκη σε ροφήματα με λεμόνι και ζάχαρη. Ωστόσο, το γαρίφαλο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη ενοχλητικών τσιμπημάτων κουνουπιών.

ΜένταΗ χρήση μέντας μπορεί να είναι ένας άλλος φυσικός τρόπος για να απωθήσετε τα κουνούπια. Μια μελέτη το 2011 διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο μέντας ήταν αποτελεσματικό κατά των προνυμφών κουνουπιών και παρείχε 100% προστασία από τσιμπήματα από ενήλικα κουνούπια κίτρινου πυρετού για έως και 150 λεπτά.

Λεμονόχορτο:  Είναι ένα βότανο με διακριτική γεύση εσπεριδοειδών. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό στο τσάι και σε αρκετές ασιατικές κουζίνες.  Σε μια μελέτη του 2015 , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας συνδυασμός αιθέριου ελαίου λεμονόχορτου και ελαιολάδου παρείχε 98,8% προστασία από τα κουνούπια του νότιου σπιτιού.

Βασιλικός: Είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλές κουζίνες, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα μέτρια αποτελεσματικό αντικουνουπικό. Μερικές μελέτες πεδίου στην Κένυα διαπίστωσαν ότι μόνο το φυτό σε γλάστρα παρείχε σχεδόν 40% προστασία από έναν τύπο κουνουπιού που μπορεί να μεταφέρει ελονοσία.

Ελαιο neem:  μελέτες έδειξαν οτι προσφέρει 70% προστασία για 3 ώρες μεταξύ του σούρουπο και της αυγής. Η έρευνα είναι ασαφής σχετικά με το πόσο αποτελεσματικό είναι το έλαιο neem ως απωθητικό κουνουπιών, επομένως οι άνθρωποι που ζουν ή ταξιδεύουν σε περιοχές όπου τα κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες δεν πρέπει να βασίζονται μόνο σε αυτό.

Ευκάλυπτος: Οι συγγραφείς μιας μελέτης του 2011 εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του ελαίου ευκαλύπτου με βάση λαδιού καρύδας. Παρείχε περίπου 93% προστασία από το φιλαριακό κουνούπι στην Ινδία για έως και 4 ώρες.

Θυμάρι:  Το θυμάρι μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό απωθητικό κουνουπιών για σύντομες χρονικές περιόδους.  Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι τοπικές εφαρμογές των ενώσεων του αιθέριου ελαίου θυμαριού μπορούν να προσφέρουν 89,0–97,3% προστασία από το κοινό κουνούπι του σπιτιού για έως και 82 λεπτά.  Το κάψιμο των φύλλων θυμαριού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώθηση των κουνουπιών, παρέχοντας περίπου 85% προστασία έως και 90 λεπτά.

Η χρήση φυσικών απωθητικών κουνουπιών μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για την αποφυγή τσιμπήματος κουνουπιών σε περιοχές όπου ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών από τα κουνούπια είναι χαμηλός.
κουνούπιαfront-storiesαπωθητικά κουνουπιών