Πως μπορεί το κινητό τηλέφωνο να σας παχύνει χωρίς… να το “φάτε”!!!

Μέσα σε όλες τις άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις, η χρήση του κινητού για πέντε ώρες και παραπάνω την ημέρα ευθύνεται και για αύξηση της παχυσαρκίας μεταξύ των νέων. Τα νέα στοιχεία μιλούν για άνοδο της τάξης του 43%.

Με το κινητό τηλέφωνο μιλάμε, στέλνουμε μηνύματα, σερφάρουμε στο Διαδίκτυο, τραβάμε φωτογραφίες. Και η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά οι ώρες περνούν χωρίς να το καταλάβουμε.

Όμως είναι ακριβώς αυτή η συνήθεια να έχουμε το κινητό… “σκουλαρίκι”, που μας εμποδίζει να ασκηθούμε, να φάμε σωστά, γενικά να ζήσουμε πιο υγιεινά, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, που έγινε στη Λατινική Αμερική και συζητήθηκαν πολύ.

Η Μίραρι Μαντίλα-Μορόν, ειδική στην καρδιακή πνευμονική και αγγειακή αποκατάσταση, εξήγησε ότι, παρότι η ελκυστικότητα της τεχνολογίας είναι αδιαμφισβήτητη, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των συνηθειών, που προωθούν την καλή υγεία.

“Όταν κάποιος περνάει πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, υιοθετεί ευκολότερα καθιστικές συνήθειες και αποφεύγει τη φυσική δραστηριότητα, συμπεριφορές που συνδέονται με πρόωρο θάνατο, διαβήτη, καρδιαγγειακές ασθένειες, διαφόρους τύπους καρκίνου, αρθριτικά και μυοσκελετικά συμπτώματα”.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.060 φοιτητές Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολιβάρ, τους οποίους οι ερευνητές παρακολούθησαν για διάστημα έξι μηνών. Από αυτούς το 36,1% και το 42,6% είχαν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι και παχύσαρκοι αντίστοιχα.

Ο λόγος είναι ότι με το κινητό ανά χείρας καταφεύγουν συχνότερα σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, όπως αναψυκτικά και τρόφιμα με ζάχαρη και λιπαρά, ενώ ασκούνται λιγότερο συχνά.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

βάροςκινητό