Πώς να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα: 18 σπιτικές θεραπείες που λειτουργούν πραγματικά

Την επόμενη φορά που έχετε λόξυγγα, αναζητήστε αυτές τις παλιές σπιτικές θεραπείες.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι ο λόξυγγας φαίνεται να χτυπάει τη χειρότερη δυνατή στιγμή; Είτε κάθεστε σε ένα ήσυχο θέατρο είτε κάθεστε στην καρέκλα του οδοντιάτρου ή ακόμα και στο πρώτο ραντεβού, ξαφνικά βρίσκεστε με τον ανεξέλεγκτο σπασμό στο διάφραγμά σας που —όσο προσπαθήσετε— δεν μπορείτε να συγκρατήσετε. Μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τον λόξυγγα με αυτές τις δοκιμασμένες στο χρόνο σπιτικές θεραπείες. Υπάρχουν 18 πιθανές θεραπείες για τον λόξυγγα συνολικά, οπότε αν η πρώτη δεν έχει αποτέλεσμα, απλώς προχωρήστε στην επόμενη!

Καλύψτε το στόμα σας: Δοκιμάστε να βάλετε τα χέρια σας πάνω από τη μύτη και το στόμα σας, αλλά συνεχίστε να αναπνέετε κανονικά. Η επιπλέον δόση διοξειδίου του άνθρακα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον λόξυγκα.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας: Δοκιμάστε να πιέσετε την παλάμη του χεριού σας με τον αντίχειρα του άλλου χεριού σας—όσο πιο δυνατά, τόσο το καλύτερο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιέσετε την μπάλα του αριστερού αντίχειρα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του δεξιού. Η ενόχληση είναι μια απόσπαση της προσοχής που επηρεάζει το νευρικό σας σύστημα και μπορεί να απαλλαγεί από τον λόξυγγα.

Κάντε μασάζ στον λαιμό σας: Εάν η στόχευση αυτών των σημείων πίεσης στα χέρια σας δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ ή να τρίβετε τις καρωτίδες στη δεξιά και την αριστερή πλευρά του λαιμού σας.

Κρατήστε την αναπνοή σας: Την επόμενη φορά που θα έχετε λόξυγγα, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και κρατήστε την. Όταν υπάρχει συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στους πνεύμονές σας, το διάφραγμά σας χαλαρώνει .

Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας: Όταν κανείς δεν παρακολουθεί, βγάλε τη γλώσσα σου. Αυτή η άσκηση γίνεται από τραγουδιστές και ηθοποιούς γιατί διεγείρει το άνοιγμα μεταξύ των φωνητικών χορδών (τη γλωττίδα). Αναπνέετε πιο ομαλά, καταπνίγοντας τους σπασμούς που προκαλούν λόξυγκα.

Βάλτε τα δάχτυλα στα αυτιά σας: Την επόμενη φορά που θα έχετε λόξυγγα, βάλτε τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιέσετε τις μαλακές περιοχές πίσω από τους λοβούς των αυτιών σας, ακριβώς κάτω από τη βάση του κρανίου. Αυτό στέλνει ένα σήμα «χαλάρωσης» μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου, το οποίο συνδέεται με το διάφραγμα.

Πιείτε λίγο νερό: Πάρτε εννέα ή 10 γρήγορες γουλιές στη σειρά από ένα ποτήρι νερό. Όταν καταπίνετε ένα ποτό, οι ρυθμικές συσπάσεις του οισοφάγου υπερισχύουν των σπασμών του διαφράγματος. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, τοποθετήστε ένα μόνο στρώμα πετσέτας πάνω από το επάνω μέρος ενός ποτηριού και μετά πιείτε μέσα από την πετσέτα. Θα πρέπει να «τραβήξετε» ακόμα πιο δυνατά με το διάφραγμά σας για να ρουφήξετε το νερό.

Συνδυάστε τις δύο προηγούμενες στρατηγικές: Εάν μπορείτε να φράξετε τα αυτιά σας ενώ πίνετε το νερό, τόσο το καλύτερο. Βάλτε τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας και πιείτε με ένα καλαμάκι. Πιέζετε το πνευμονογαστρικό νεύρο, ενώ λαμβάνετε επίσης τα οφέλη της σταθερής κατάποσης—είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τον λόξυγκα.

Καταπιείτε κάτι γλυκό: Μια κουταλιά ζάχαρη είναι μια δημοφιλής θεραπεία για τον λόξυγγα, επειδή η κοκκώδης μορφή της θα μπορούσε να ερεθίσει ελαφρώς τον οισοφάγο, προκαλώντας την επαναφορά των φρενικών νεύρων.

Ή καταπιείτε κάτι ξινό: Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Η ξινή του γεύση θα μπορούσε να σταματήσει έναν λόξυγκα.

Πάρτε λίγο φυστικοβούτυρο: Μια μεγάλη κουταλιά φυστικοβούτυρο είναι μια κλασική θεραπεία αν αναρωτιέσε πώς να απαλλαγείτε από τον λόξυγγα. Κατά τη διαδικασία μάσησης και αφαίρεσης από τη γλώσσα και τα δόντια σας, διακόπτεται η κατάποση και η αναπνοή σας. Και ως εκ τούτου, ο λόξυγκας θα μείνει ιστορία.

Πιείτε λίγη καυτή σάλτσα: Αυτό πιθανώς λειτουργεί επειδή η θερμότητα και το κάψιμο αποσπούν αρκετά την προσοχή ώστε να στρέψουν την εστίαση του σώματός σας στο έγκαυμα, αντί στη διαδικασία του λόξυγγα.

Απολαύστε λίγο μέλι: Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ανακατωμένο σε ζεστό νερό, στο πίσω μέρος της γλώσσας σας και καταπιείτε το. Όπως ο άνηθος, έτσι και το μέλι θα μπορούσε ενδεχομένως να γαργαλήσει το πνευμονογαστρικό νεύρο για να σταματήσει τον λόξυγγα. Μπόνους: Το μέλι είναι εξαιρετικό για την επούλωση ελκών και είναι επίσης γνωστό καταπραϋντικό για τις λοιμώξεις και τον βήχα.

Μια λαχταριστή θεραπεία σοκολάτας: Η διαδικασία για το πώς να απαλλαγείτε από τον λόξυγγα γίνεται λίγο πιο δύσκολη με αυτή τη μέθοδο. Φάτε λίγο μείγμα ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (κακάο ή Ovaltine) με το κουτάλι. Η κατάποση της κουταλιάς δεν είναι εύκολη, αλλά θα πρέπει να θεραπεύσει τον λόξυγκα.

Μασήστε λίγο άνηθο: Εδώ είναι ένα απλό κόλπο με ευχάριστη γεύση για να απαλλαγείτε από τον λόξυγγα: Μασήστε αργά ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους άνηθου. Αυτή η παραδοσιακή θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει επειδή η κατάποση των σπόρων διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο για να σταματήσει ο λόξυγγας.

Εισπνεύστε σε μια χάρτινη σακούλα: Την επόμενη φορά που θα πάθεις λόξυγγα, αναπνεύστε αργά και βαθιά μέσα σε μια μικρή χάρτινη σακούλα. (Σταματήστε αν αισθάνεστε ζαλάδα.) Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα και να κάνει το διάφραγμα να συστέλλεται πιο βαθιά για να φέρει περισσότερο οξυγόνο. Αν και αυτό το φάρμακο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση, σύμφωνα με την Mayo Clinic .

Αγκαλιάστε τα γόνατά σας:  Καθίστε αναπαυτικά πριν φέρετε τα γόνατά σας στο στήθος σας και κρατήστε τα εκεί για δύο λεπτά. Το τράβηγμα των γονάτων σας συμπιέζει το στήθος σας και θα μπορούσε να σας βοηθήσει να σταματήσετε τους σπασμούς του διαφράγματος, σύμφωνα με τον  BlueCross .

Χρησιμοποιείστε ένα λεμόνι: Το δάγκωμα ή το πιπίλισμα ενός λεμονιού είναι μια άλλη δημοφιλής θεραπεία για τον λόξυγγα. Αν τα έχετε πρόχειρα, μουλιάστε πρώτα τη φέτα λεμονιού σε μη αλκοολούχα bitters. Σύμφωνα με μια επιστολή στο  New England Journal of Medicine , αυτή η θεραπεία θεράπευσε  14 από τα 16 άτομα  με λόξυγγα,  αναφέρει η Best Health .

λόξυγγαςπως θα φύγει ο λόξυγκαςλόξυγκας