Πώς θα απαλλαγείτε από τα συμπτώματα ενός hangover

Απολαμβάνεις μπύρα , κοκτέιλ με φίλους και πριν το καταλάβεις, η νύχτα γίνεται μέρα και ξυπνάς με ένα τεράστιο hangover .

Δεν είσαι μόνος. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Wake Forest School of Medicine, περίπου το 76% των ενηλίκων βιώνουν κάποιο είδος hangover μετά από κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ . Τα ευρήματα έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Addiction.

Τα συμπτώματα του hangover περιλαμβάνουν

  • -κόπωση
  • -αφυδάτωση
  • -πονοκέφαλο ή μυϊκούς πόνους
  • -ζάλη και υπνηλία
  • -τρέμουλο
  • -ταχυκαρδία

Τι μπορεί λοιπόν να γίνει τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του hangover;

Ξεκινά με το να προσέχετε τι πίνετε και τρώτε.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε το hangover είναι να μην πίνετε ή να πίνετε με μέτρο και να γνωρίζετε τους κινδύνους που συνεπάγεται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το είδος του αλκοόλ μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σοβαρότητα του hangover, σε κάποιο βαθμό.

Οι ενώσεις που σχετίζονται με τη ζύμωση αλκοόλης, συνδέονται με αυξημένα συμπτώματα hangover. Βρίσκονται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε σκούρα ποτά, όπως το μπέρμπον και το ουίσκι, παρά σε ανοιχτόχρωμα αλκοολούχα, όπως η βότκα ή οι πιο ανοιχτόχρωμες μπύρες. Έτσι, ένα πιο σκούρο ποτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σκληρό hangover.

Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ με άδειο στομάχι, καθώς αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδεινώσει το hangover.

Δεδομένου ότι το αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών από το σώμα, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί σε ορισμένες μελέτες με μείωση των επιπέδων της βιταμίνης Α, των βιταμινών Β, του ψευδαργύρου, του καλίου και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση των σωστών θρεπτικά τροφών μπορεί να παίξει ρόλο στην αντικατάστασή των βιταμινών αυτών.

Η βιταμίνη Α μπορεί να βρεθεί στα αυγά, το κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, όπως οι γλυκοπατάτες. Οι πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο ή το ψάρι, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και βιταμίνη Β που ονομάζεται φυλλικό οξύ.

Οι ζωικές πρωτεΐνες είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου, καθώς και οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια. Τα αβοκάντο ή οι μπανάνες μπορούν να προσφέρουν σημαντικές ποσότητες καλίου, και ενδείκνυνται προς κατανάλωση για την αντιμετώπιση του hangover.

front-stories