Πως θα βοηθήσετε τα παιδιά να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες από νωρίς στη ζωή τους

Όταν μαγειρεύετε στο σπίτι, έχετε περισσότερο έλεγχο των υλικών και των μεγεθών των μερίδων, επομένως προσπαθήστε να μαγειρεύετε στο σπίτι πιο συχνά από το να τρώτε έξω. 

Κάντε διασκεδαστικό για τα παιδιά να δοκιμάζουν νέα φρούτα και λαχανικά . Αφήστε τους να διαλέγουν ένα νέο φρούτο ή λαχανικό στο μπακάλικο κάθε εβδομάδα και να καταλάβουν μαζί πώς να το μαγειρέψουν ή να το προετοιμάσουν με υγιεινό τρόπο.

Για το σνακ, έχετε στο χέρι φρέσκα φρούτα και προκομμένα ή μη κομμένα λαχανικά. Η οικογένειά σας είναι πιο πιθανό να αρπάξει φρούτα και λαχανικά έναντι άλλων αντικειμένων, εάν είναι άμεσα διαθέσιμα.

Μαγειρέψτε τα λαχανικά με υγιεινούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αναδείξουν τις φυσικές τους γεύσεις, όπως το ψήσιμο, το ψήσιμο στη σχάρα, το ψήσιμο στον ατμό και το ψήσιμο.

Γίνετε πρότυπο για έναν ενεργό τρόπο ζωής. Ξεκινήστε να κινείστε περισσότερο μόνοι σας και βρείτε τρόπους να δραστηριοποιηθείτε μαζί ως οικογένεια .

Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά και τους εφήβους . Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συνεχίσουν να δοκιμάζουν δραστηριότητες για να ανακαλύψουν αυτές που τους αρέσουν και θα μείνουν. Μην χρησιμοποιείτε τη σωματική δραστηριότητα ως τιμωρία.

Μειώστε ή περιορίστε τον καθιστικό χρόνο οθόνης , συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης τηλεόρασης, της αναπαραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και της χρήσης ψηφιακής συσκευής. Μην χρησιμοποιείτε την τηλεόραση ή μια συσκευή ως μπέιμπι σίτερ.

Δώστε στα παιδιά ευκαιρίες να είναι δραστήρια. Δώστε τους ενεργά παιχνίδια και παιχνίδια, όπως ποδήλατα, πατίνια, πατίνια, σκούτερ, σχοινιά, μπάλες και αθλητικό εξοπλισμό.

Εξοικειωθείτε με τις κοινοτικές εγκαταστάσεις κοντά σας, όπως πισίνες, κέντρα αναψυχής, ποδηλατόδρομους και πάρκα.