Πράσινο τσάι: για δυνατό μυαλό και γερά οστά!

Το πράσινο τσάι αποτελεί δώρο της φύσης για τον οργανισμό. Ολοένα και περισσότερες μελέτες το τοποθετούν στα μικρά θαύματα της φύσης με ευεργετικές δράσεις που δύσκολα θα φανταζόμασταν. Κατά καιρούς γράφονται διάφορα για τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και είναι όλα σωστά και χωρίς υπερβολή. Ωστόσο, το πράσινο τσάι επιδρά στον οργανισμό σχεδόν σαν φάρμακο… 

-Πράσινο τσάι για πολύ δυνατό μυαλό!

Χάρη στα συστατικά του, το πράσινο τσάι υπερασπίζεται την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, δυναμώνει τη μνήμη και τη δυνατότητά μας να εστιάζουμε στα πράγματα και να συγκεντρωνόμαστε.  Η καφεϊνη που υπάρχει στο πράσινο τσάι, μπλοκάρει έναν χημικό αγγελιοφόρο την αδενοσίνη. Με τον αποκλεισμό της αδενοσίνης αποτρέπεται η υπνηλία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πίνουμε καφέ για να μείνουμε ξύπνιοι. Παράλληλα, η αδενοσίνη συνδέεται και με την εμφάνιση νόσων όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Το πράσινο τσάι, με συστηματική κατανάλωση, μπορεί να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει την εμφάνισή τους. 

-Πράσινο τσάι για γερά οστά!

Το φθόριο που περιέχουν τα φύλλα του πράσινου τσαγιού βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2017 και για την οποία εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 171 γυναικών μετά την εμμηνόπαυση, το γκρουπ των γυναικών στις οποίες ζητήθηκε να καταναλώνουν συστηματικά πράσινο τσάι, παρουσίασε καλύτερη οστική πυκνότητα. 

οστεοπόρωσηπράσινο τσάιοστά