Πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι;

Μπορεί να πάτε για ύπνο πεινασμένοι για διάφορους λόγους. Ορισμένοι λόγοι, όπως η διαχείριση βάρους, είναι από δική σας επιλογή.

Γενικά, η διακοπή της κατανάλωσης φαγητού ώρες πριν τον ύπνο θεωρείται υγιεινή, εφόσον τρώτε επαρκή ποσότητα και ποιότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν είστε πεινασμένοι πριν τον ύπνο και ανησυχείτε ότι δεν θα μπορέσετε να αποκοιμηθείτε λόγω του άδειου στομαχιού, υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε το βράδυ.

Δείτε όμως, κάποιους λόγους για τους οποίους αν νιώθετε πεινασμένοι όταν πηγαίνετε για ύπνο, μπορεί αυτό μπορεί να υποδηλώνει ένα υποκείμενο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Ακολουθώντας ένα υγιεινό πρόγραμμα γευμάτων

Γενικά, ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής αποτελείται από τρία γεύματα την ημέρα με μικρά σνακ μεταξύ των γευμάτων εάν χρειάζεται.

Ανάλογα λοιπόν με το πότε πηγαίνετε για ύπνο, το να τρώτε μια ολοκληρωμένη δίαιτα που ολοκληρώνεται με δείπνο νωρίς το βράδυ, πολύ πριν τον ύπνο, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι καθώς παρασύρεστε στη χώρα των ονείρων ώρες αργότερα.

Περικοπή θερμίδων

Μπορεί να αποκοιμηθείτε πεινασμένοι εάν σκόπιμα μειώνετε τις θερμίδες για απώλεια βάρους.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή , ακόμα κι αν ακολουθείτε μια πιο περιοριστική δίαιτα, όπως κετο ή vegan δίαιτα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η νυχτερινή σας πείνα δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

Ορισμένες δίαιτες διαλείπουσας νηστείας υπαγορεύουν τις ώρες της ημέρας που μπορείτε να φάτε. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε πεινασμένοι πριν ή κοντά στον ύπνο, εάν πάτε για ύπνο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου νηστείας.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Μπορεί επίσης να αισθάνεστε πεινασμένοι πριν τον ύπνο επειδή δεν κοιμάστε αρκετά .

Η υπερβολική κόπωση μπορεί να προκαλέσει την ορμόνη γκρελίνη . Αυτή η ορμόνη αυξάνει τη λαχτάρα για φαγητό και το αίσθημα της πείνας .

Μια άλλη ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί από ανεπαρκή ύπνο και να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι ακόμα και μετά το φαγητό.

Ο υγιεινός ύπνος τη νύχτα είναι απαραίτητος για να αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι όταν πηγαίνετε για ύπνο.

Υποσιτισμός

Το να πάτε για ύπνο πεινασμένοι μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης όπως ο υποσιτισμός. Η πείνα τη νύχτα λόγω έλλειψης διατροφής και πρόσβασης σε τροφή είναι ένα άλλο ζήτημα.  Ο υποσιτισμός  ορίζεται ως η κατανάλωση λιγότερων από 1.800 θερμίδων την ημέρα, καθώς και η έλλειψη κατάλληλης κατανάλωσης βιταμινών , μετάλλων και άλλων βασικών συστατικών για μια καλά ισορροπημένη διατροφή.

Ο παρατεταμένος υποσιτισμός μπορεί να συμβάλει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στα παιδιά, καθώς και σε άλλα προβλήματα υγείας σε ενήλικες και παιδιά.

Υπάρχουν παρενέργειες από το να πάτε για ύπνο πεινασμένοι;

Το να πάτε για ύπνο πεινασμένοι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ένα αίσθημα κενού ή δυσαρέσκειας επειδή δεν έχετε ικανοποιήσει την όρεξή σας. Αλλά μπορεί να είναι πιο υγιεινό να πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι από το να τρώτε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου.

Υπάρχουν πολλές παρενέργειες που σχετίζονται με το φαγητό ακριβώς πριν τον ύπνο. Το φαγητό μετά το δείπνο ή αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και σε αυξημένο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) .

Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε δυσπεψία ή διαταραχή ύπνου εάν τρώτε ή πίνετε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου. Ο μεταβολισμός σας επίσης επιβραδύνεται καθώς το σώμα σας προετοιμάζεται για ύπνο και συνήθως δεν χρειάζεστε επιπλέον θερμίδες.

Τι πρέπει να φάω πριν κοιμηθώ;

Μπορεί να αισθάνεστε αρκετά πεινασμένοι πριν τον ύπνο, ώστε να χρειαστεί να φάτε ένα σνακ πριν σβήσετε τα φώτα.

Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές και διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να επιλέξετε, οι οποίες μπορούν να ενθαρρύνουν τον ύπνο, αποφεύγοντας παράλληλα προβλήματα ύπνου και στομαχικές διαταραχές.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την πείνα πριν τον ύπνο;

Μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε τις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες για να χορτάσετε πολύ πριν τελειώσετε τη μέρα, εάν βρείτε ότι χρειάζεστε φαγητό πριν τον ύπνο σε τακτική βάση λόγω πείνας.

Η εξέταση του τι και πότε τρώτε μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη διατροφή σας για να αποφύγετε την επιθυμία να φάτε ένα σνακ αργά το βράδυ.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τη νυχτερινή πείνα ή το φαγητό αργά το βράδυ:

  • Προσδιορίστε πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά. Μοιράστε την πρόσληψη τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σχεδιάστε να τελειώσετε το φαγητό πολύ πριν τον ύπνο. Η διατροφή ενός μέσου ενήλικα αποτελείται από 2.000 θερμίδες κάθε μέρα.
  • Σκεφτείτε να τρώτε τρία γεύματα σε τακτικές ώρες της ημέρας. Συμπληρώστε αυτά τα γεύματα με μικρά, υγιεινά σνακ όπως χρειάζεται.
  • Ακολουθήστε μια δίαιτα επικεντρωμένη σε μια ποικιλία τροφών. Αυτό περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες κατά το δείπνο. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι.
  • Αποφύγετε την υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. Μείνετε μακριά από τροφές που περιέχουν πολλή ραφιναρισμένη ζάχαρη ή αλάτι και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
  • Ξανασκεφτείτε να πίνετε τις θερμίδες σας. Τα ποτά όπως τα smoothies χωνεύονται πιο γρήγορα από τα στερεά τρόφιμα.
θερμίδεςπείναδιαταραχή ύπνουπως να σταματήσω την πείναγρελίνηορμόνη πείναςδυσπεψία