Σαν μπαλόνι έγινε το πέος 30χρονου, εξαιτίας κύστεων

Ένας άνδρας 30 ετών έχει, πλέον, πέος σε μορφή σφαίρας, αφού δύο κύστεις το έκαναν σαν μπαλόνι και έπρεπε να αφαιρεθούν από χειρουργούς.

Επί τρία χρόνια το πέος του άνδρα πρηζόταν και φούσκωνε, για να καταλήξει να γίνει σχεδόν ολοστρόγγυλο, σαν μπαλόνι.

Ο ασθενής πήγε στο Νοσοκομείο Justice K S Hedge στο Karnataka, στη νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας και, όταν οι γιατροί τον εξέτασαν, διαπίστωσαν ότι είχε δύο κύστεις με υγρό, την μία δίπλα στην άλλη, με διάμετρο 3,5 εκατοστά και 2 εκατοστά στα ευρύτερα σημεία τους.

Αν και σπάνια, η κατάσταση του ανθρώπου δεν ήταν απειλητική για τη ζωή του. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί φίμωση και λόγω του μεγάλου πρηξίματος του πέους χρειάστηκε να κόψουν πρώτα την ακροποσθία και στη συνέχεια να αφαιρέσουν τις κύστεις.

“Τα πρηξίματα αντιμετωπίστηκαν εξ’ ολοκλήρου και ολοκληρώθηκε η περιτομή”, δήλωσαν οι χειρουργοί στο περιοδικό Journal of Medical Case Reports.

“Ο ασθενής μας είχε ομαλή μετεγχειρητική ανάκαμψη και η πληγή θεραπεύθηκε πλήρως”.

Μετά την αποστολή δειγμάτων για βιοψία και για άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι ήταν επιδερμοειδείς κύστεις και εξήγησε ότι ήταν σπάνιο να δουν πάνω από μία στα γεννητικά όργανα.

Όπως έγραψαν: “Οι λεγόμενες επιδερμοειδείς κύστεις είναι οι πιο συνηθισμένοι καλοήθεις όγκοι του δέρματος, που προκύπτουν από ένα μέρος ενός θύλακα της τρίχας αυθόρμητα ή μετά από τραύμα.

Μπορούν να εμφανιστούν στο δέρμα σε όλα τα μέρη του σώματος, ιδιαίτερα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στον λαιμό και στην περιοχή της κοιλιάς.

Οι επιδερμοειδείς κύστεις του πέους είναι ασυνήθιστες. Συνήθως εμφανίζονται μόνες τους και οι πολλαπλές είναι πολύ σπάνιες”.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση ο 30χρονος ανέκαμψε πλήρως, σύμφωνα με τους γιατρούς.

 

πέοςφίμωση