Σήμα κινδύνου για τη νέα απειλή «Covid-22». Ακόμη πιο επικίνδυνη από την Delta.  

Σύμφωνα με τον  Καθηγητή Ανοσολογίας Dr. Sai Reddy, του ομοσπονδιακού τεχνολογικού ινστιτούτου ETH Zurich, μια «υπερπαραλλαγή» θα εμφανιστεί αναπόφευκτα το επόμενο έτος και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

 

Είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν νέα εμβόλια για τα επόμενα χρόνια.   Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα μπορούσε να μπορούσε να υπερ-μεταδώσει τον ιό καθώς εμφανίζονται νέα στελέχη και η αναδυόμενη παραλλαγή το 2022 θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Μια «σούπερ παραλλαγή» του κορωνοϊού χειρότερη από την Covid-19 θα μπορούσε να εμφανιστεί το επόμενο έτος και κάθε μη εμβολιασμένος άνθρωπος είναι ένας δυνητικός υπερμεταδότης του ιού. Ένας συνδυασμός υφιστάμενων στελεχών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα και πιο επικίνδυνη φάση της πανδημίας», αναφέρει ο Dr. Reddy και προειδοποιεί ότι ο Covid-22 θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερος από αυτό που βιώνουμε τώρα».

Ως αποτέλεσμα, τα εμβόλια θα πρέπει να προετοιμαστούν  και να προσαρμοστούν τα επόμενα χρόνια καθώς ο κόσμος συνεχίζει να παλεύει με την εξελισσόμενη απειλή.

Μιλώντας στην ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα Blick , ο επιστήμονας  προειδοποίησε όποιον αρνείται να εμβολιαστεί, ότι θα μολυνθεί κάποια στιγμή. Και αναφέρει: “Το ιικό φορτίο της Delta είναι τόσο μεγάλο που όποιος δεν έχει εμβολιαστεί και έχει μολυνθεί με την παραλλαγή μπορεί να είναι ένας υπερ-μεταδότης του ιού. Όλα τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν επειδή υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμβόλια δεν αποτελούν απειλή για άτομα κάτω των 12 ετών.»

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι το φθινόπωρο, τα κρούσματα θα αυξηθούν ξανά και πιθανόν να δούμε επιστροφή των σκληρών περιοριστικών μέτρων σε ορισμένες χώρες.

Ο καθηγητής Δρ Reddy πρόσθεσε: «Είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή όπου δεν μπορούμε πλέον να βασιστούμε αποκλειστικά στον εμβολιασμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε για πολλά εμβόλια τα επόμενα χρόνια, τα οποία προσαρμόζονται συνεχώς σε νέες παραλλαγές».

O Dr. Reddy περιγράφει τον ιό και το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα ως «δύο χορευτές» όπου το  ανοσοποιητικό σύστημα κινείται και ο ιός αντιδρά. «Φαίνεται λοιπόν», σύμφωνα με τον ειδικό, «ότι  ο κόσμος θα «χορέψει» με τον ιό για πολλά χρόνια, πιθανότατα και για το υπόλοιπο της ζωής μας».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Mirror , The Sun

 

front-storiesκορονοϊός μεταλλάξεις