Σοβαροί περιορισμοί στα ευρωπαϊκά σύνορα λόγω των μεταλλάξεων του Κορονοϊού

Τα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών κλείνουν το ένα μετά και η αιτία δεν είναι άλλη από τη διαχείριση των μεταλλάξεων του Κορονοϊού και τον περιορισμό των κρουσμάτων. Με τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ να μειώνονται όλο και περισσότερο, η Ευρώπη έχει μπροστά της έναν δύσκολο και κυρίως απρόβλεπτο αντίπαλο.

Την αρχή έκανε το Βέλγιο, απαγορεύοντας τα μη αναγκαία ταξίδια ενώ συνολικά η Γερμανία υιοθετεί την πολιτική να γίνονται μόνο οι πολύ απαραίτητες αεροπορικές μετακινήσεις ενώ η χώρα στο σύνολό της σκέφτεται να επιβάλει ακόμα περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία από την άλλη πλευρά, ζητούν αρνητικά τεστ προκειμένου από ταξιδιώτες χωρών της ΕΕ. Η Βρετανία επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία σε άτομα που έρχονται από 22 χώρες οι οποίες είναι στη “μαύρη λίστα”. Ομοίως, η Αυστρία και η Ολλανδία ζητούν από τους ταξιδιώτες 10ημερη καραντίνα. Πιο “άνετη” η Σουηδία δεν υιοθετεί το μέτρο αναγκαστικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Η Ελβετία, τέλος, επιβάλλει μέτρα ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του ταξιδιώτη και τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι των χωρών της ΕΕ, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την αυστηροποίηση των μέτρων σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις μας από χώρα σε χώρα αφού όπως όλα δείχνουν οι μεταλλάξεις του Κορονοϊού αλλάζουν το τοπίο και καθώς καθυστερούν και οι εμβολιασμοί, η μάχη με την πανδημία δυσκολεύει.

μεταλλάξεις του κορονοϊούαεροπορικές μετακινήσεις