Συνεχίζονται τα καλά νέα. Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο και μόλις 2 νέα κρούσματα, συνολικά τα 2878

Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ανακοίνωσε 2 νέα θύματα από τον κοροναϊό, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 2878 στη χώρα, εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες.

19 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. Ε αυτών, οι 6 είναι γυναίκες.

100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος. Ο συνολικός αριθμός των θανόντων είναι 171.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 153.693  κλινικά τεστ.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της εστίασης, από αύριο,  ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως «θα πρέπει να συμβεί με λογική και προσοχή. Δεν πρέπει να γυρνούμε στις παλιές μας συνθήκες», τόνισε Υπενθύμισε ότι θα υπάρχει όριο στον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τραπέζι και συνέστησε  να είμαστε με την οικογένειά μας και όχι με άτομα που έχουμε να τα δούμε καιρό».

Σε ό,τι αφορά τα τεστ, ο κ. Χατζηγεωργίου, επανέλαβε τη θέση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ότι δηλαδή τα τεστ αντισωμάτων -που θεωρούνται και πιο γρήγορα στην εξαγωγή αποτελέσματος- δεν είναι απολύτως αξιόπιστα.

Για τα δημοτικά σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης 

Το θέμα των σχολείων, όπως είπε ο καθηγητής, έχει απασχολήσει τους Ειδικούς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι πάρα πολύ ισχυρά. Υπάρχουν, όμως, πολλά, ήπιας ισχύος επιχειρήματος υπέρ του ανοίγματος των σχολείων” είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους επιστήμονες συνηγορούν ότι τα δημοτικά σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν. Επιδημιολογικά είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι ούτε τον Σεπτέμβριο θα είναι πλήρως ασφαλές να πηγαίνουν σχολείο. Ομως θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλές πιθανότητες να νοσήσουν, ακόμα πιο χαμηλές πιθανότητες της τάξεως του 0,01% να νοσήσουν βαριά και μικρές πιθανότητες να μεταφέρουν τον ιό στους ενήλικες.

Αντίστοιχη οδηγία, όπως είπε, θα υπάρξει και για τους παιδικούς σταθμούς, η οποία, ωστόσο θα ληφθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πηγή: economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕλλάδαΚοροναϊόςκρούσματαΧατζηγεωργίου