Τα οφέλη κατανάλωσης ενός ποτηριού γάλακτος πριν τον ύπνο

Το γάλα είναι γνωστό πως αποτελεί σπουδαία πηγή θρεπτικών ουσιών, είναι καλό για τα κόκκαλα και μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα αν καταναλωθεί πριν τον ύπνο!

Για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα και γρήγορα, να έχετε βελτιωμένη ποιότητα ύπνου, ακόμη και να ενισχύσει την απώλεια βάρους.

Δείτε τα οφέλη κατανάλωσης ενός ποτηριού γάλακτος πριν τον ύπνο: 

Το γάλα έχει συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητά του. Το γάλα διαθέτει τρυπτοφάνη και μελατονίνη, που βοηθούν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και εύκολα. Η τρυπτοφάνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία οποία συμβάλλει στο να χαλαρώσετε. Η μελατονίνη προετοιμάζει τον οργανισμό να εισέλθει στην φάση του ύπνου.

Αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών

Αν έχετε καταναλώσει το βραδυνό σας γεύμα αρκετές ώρες πριν τον ύπνο, τότε ίσως είναι ασταθής και διακοπτόμενος. Για να το αποφύγετε, καταναλώστε ένα ποτήρι γάλα πριν κοιμηθείτε, ώστε να μην αντιμετωπίσετε έντονη πείνα, η οποία θα σας ξυπνήσει, κατά την διάρκεια της νύχτας.

Δημιουργείται ένα “τελετουργικό” ύπνου

Πίνοντας ένα ποτήρι γάλα καθημερινά πριν τον ύπνο, μπορεί να καθιερωθεί μια συνήθεια, την οποία θα συνδέσετε ασυνείδητα με τον ύπνο σας. Σύντομα, η κατανάλωση του γάλακτος θα αποτελέσει έναν “σύμμαχο” στην χαλάρωση που χρειάζεστε προκειμένου να κοιμηθείτε ήσυχα. Σύμφωνα με μία θεωρία, το ζεστό γάλα μπορεί σε μερικούς ανθρώπους, να θυμίσει την ρουτίνα ύπνου που είχαν ως παιδιά. Αυτό το γεγονός, θεωρείται πως μπορεί να επιδράσει χαλαρωτικά και να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το γάλα πριν κοιμηθείτε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Ο καλός ύπνος, χωρίς διακοπές, συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, το γάλα είναι χορταστικό και διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή, κατά την νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο.

Προσοχή: Απαιτείται προσοχή στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δυσανεξίας στην λακτόζη