Τατουάζ με τον κωδικό QR, που αποδεικνύει πως έχει εμβολιαστεί, έκανε Ιταλός φοιτητής

Ένας 22χρονος Ιταλός φοιτητής αποφάσισε να κάνει τατουάζ στο χέρι του τον κωδικό QR, με τον οποίον μπορεί να αποδεικνύει ότι έχει κάνει το εμβόλιο κατά του COVID-19. Έτσι, όταν μπαίνει σε κάποιο εστιατόριο, κινηματογράφο ή οπουδήποτε αλλού ζητείται πιστοποίηση εμβολιασμού, απλά δείχνει το τατουάζ του. Οι φωτογραφίες του στο Instagram έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

O Andrea Colonnetta αναφέρει: “Είναι σαν να ζωγραφίζεις μια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή σου. Ήθελα να αναπαραστήσω τις δυσκολίες της στιγμής μέσα από ένα τατουάζ που θα παραμείνει ανεξίτηλο και θα αντιπροσωπεύει μια ιστορική περίοδο της ύπαρξής μου».

Ο καλλιτέχνης τατουάζ Reggio Gabriele Pellerone, τοποθέτησε έναν QR Code στο αριστερό χέρι του Andrea

Οι γονείς του, εξήγησε ο νεαρός άνδρας, δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με την πρωτοβουλία του. «Με προέτρεψαν να είμαι λιγότερο αυθόρμητος και να σκέφτομαι λίγο περισσότερο προτού ενεργήσω», εξήγησε.

Ο γνωστός καλλιτέχνης τατουάζ (tattooist )  Gabriele Pellerone, ο οποίος έχει περισσότερους από 200.000 ακόλουθους στο Instagram , έχει κάνει τατουάζ με δεξιοτεχνία τον κωδικό QR, που όταν σαρώνεται, ο κώδικας δείχνει το Covid Green Pass του άνδρα – το οποίο αποδεικνύει ότι έχει εμβολιαστεί, έχει τεθεί αρνητικά ή έχει αναρρώσει από τον ιό.

Οι κριτικές

Το τατουάζ στο αριστερό χέρι του νεαρού φοιτητή θα είναι ένα μοναδικό κομμάτι, φτιαγμένο σε μόλις δύο ώρες. “Είμαι ένας καλλιτέχνης”, αναφέρει ο  Gabriele Pellerone,”που μου αρέσει να κάνω τατουάζ σε ιστορικές περιόδους, τρέχοντα γεγονότα. Αυτή η ιδέα μου ήρθε επειδή σκέφτηκα ότι το τατουάζ αυτό, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει την εξήγηση μιας δύσκολης στιγμής, μιας σκοτεινής περιόδου αλλά και μια βοήθεια στην επιστήμη, για να πείσει τους πιο επαναστάτες να εμβολιαστούν. Το δικό μου ήταν ένα έργο που ξεπερνά την αισθητική . Αντίθετα, το έχω συνδυάσει με το συλλογικό καλό”.

Πολύ γνωστός στα κοινωνικά δίκτυα, ο καλλιτέχνης από το Ρέτζιο έπρεπε, ωστόσο, να υποστεί την επίθεση πολλών μισητών, ενώ κάποιοι συνέκριναν το τατουάζ του ως σήμα κατατεθέν, συνδέοντάς το με αυτό που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους Γερμανούς. “Μια φρικτή σύγκριση, που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιθανότατα από τα no vax που δεν έβλεπαν θετικά την επιλογή του Andrea”, λέει ο Pellerone

Ο κωδικός QR αποδεικνύει ότι ο άνδρας δεν έχει κορονοϊό όταν σαρωθεί (Εικόνα από Facebook) 

Ο Ιταλός tattooist Gabriele Pellerone δείχνει την τελευταία του δουλειά ( Εικόνα:  Facebook)

Ο τατουάζ σαρώνει τον κωδικό QR στο τηλέφωνό του για να αποδείξει ότι λειτουργεί (Εικόνα: Facebook)

Κατά τη σάρωση, ο κωδικός QR οδηγεί στο ιταλικό ισοδύναμο της εφαρμογής NHS (Εικόνα: Facebook)

Πηγή: Corriere della Sera, Mirror