Θεραπεία της πρεσβυωπίας με κολλύριο: επαναστατική ανακάλυψη που θα αντικαταστήσει τα γυαλιά οράσεως.  

Μια νέα οφθαλμική σταγόνα που προορίζεται για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας ή της θολής κοντινής όρασης που σχετίζεται με την ηλικία, διατίθεται πλέον  στα φαρμακεία στις ΗΠΑ. Η θεραπεία, που ονομάζεται Vuity, είναι η πρώτη και μοναδική συνταγογραφούμενη οφθαλμική σταγόνα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της θολής κοντινής όρασης που σχετίζεται με την ηλικία.

Η  πρεσβυωπία είναι μία πάθηση που συνήθως εμφανίζεται στην ηλικία των 40 με 45 ετών με τους οφθαλμούς να μην μπορούν να εστιάσουν σε κοντινή απόσταση. Τα συμπτώματά της συνήθως είναι: θολή όραση σε κοντινή απόασταση, στραβισμός αλλά και πονοκέφαλοι.  Επηρεάζει τόσους πολλούς ανθρώπους επειδή είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (AAO).

Η  θεραπεία θεωρείται “σημαντική καινοτομία στην υγεία των ματιών που σχετίζεται με την ηλικία ” και ως η πρώτη και μοναδική οφθαλμική σταγόνα που εγκρίθηκε από τον FDA για τη θεραπεία μιας πάθησης που επηρεάζει 128 εκατομμύρια ανθρώπους.
Το Vuity ένα ένα σκεύασμα πιλοκαρπίνης για το μάτι και προκαλεί μείωση του μεγέθους της κόρης, βελτιώνοντας την κοντινή και ενδιάμεση όραση χωρίς να επηρεάζεται η μακρινή όραση. Συμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία, το κολλύριο αυτό, βοηθά τους πρεσβύωπες να απαλλαγούν από τα γυαλιά οράσεως για αρκετές ώρες της ημέρες.

 Η έγκριση από τον FDA ήρθε μετά από κλινικές μελέτες φάσης 3 των οφθαλμικών σταγόνων που έδειξαν ότι δρούσαν σε μόλις 15 λεπτά και διήρκεσαν έως και έξι ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες συνταγογράφησης, η συνιστώμενη δόση για το VUITY είναι μία σταγόνα σε κάθε μάτι ημερησίως—αλλά υπάρχουν πρόσθετες προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε εάν χρησιμοποιείτε άλλα τοπικά οφθαλμικά φάρμακα ή φακούς επαφής (συνιστάται να περιμένετε πέντε λεπτά μεταξύ των τοπικών θεραπειών για τα μάτια και 10 λεπτά πριν από την τοποθέτηση επαφών).
Ενώ το VUITY προσφέρει μια νέα επιλογή σε ασθενείς που πάσχουν από πρεσβυωπία, δεν προορίζεται να λειτουργήσει ως πλήρης αντικατάσταση των γυαλιών ανάγνωσης.
Οι κατασκευαστές του VUITY προειδοποίησαν τους χρήστες να «προσέχουν κατά την οδήγηση τη νύχτα ή την εκτέλεση επικίνδυνων δραστηριοτήτων με κακό φωτισμό» στο σημερινό δελτίο τύπου, εκτός από την παροχή συμβουλών να μην οδηγείτε και να χρησιμοποιείτε μηχανήματα εάν η όρασή σας δεν είναι καθαρή.

Πως δουλεύει

Το οφθαλμικό διάλυμα Pilocarpine HCl 1,25% είναι μια καθημερινή, συνταγογραφούμενη οφθαλμική σταγόνα που λειτουργεί σε 15 λεπτά και διαρκεί έως και 6 ώρες, όπως μετρήθηκε την 30η ημέρα, για να βελτιώσει την κοντινή και ενδιάμεση όραση χωρίς να επηρεάζει την όραση από απόσταση.

Τα φαινόμενα της πρεσβυωπίας

Ο Michael Severino, MD, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας, σημειώνει ότι οι περισσότεροι ενήλικες αντιμετωπίζουν την πρεσβυωπία ή τη δυσκολία στην κοντινή όραση, καθώς γερνούν.

«Ξεκινώντας περίπου στην ηλικία των 40 ετών, πολλοί βρίσκουν τον εαυτό τους να χρησιμοποιούν γυαλιά ανάγνωσης, να κρατούν κείμενο πιο μακριά ή ακόμα και να αυξάνουν το μέγεθος της γραμματοσειράς και τον φωτισμό στις οθόνες για να προσπαθήσουν να δουν πιο καθαρά», είπε σε μια δήλωση. «Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε Το VUITY ως η πρώτη στο είδος του οφθαλμική σταγόνα μία φορά την ημέρα που πιστεύουμε ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι οφθαλμίατροί τους αντιμετωπίζουν την πρεσβυωπία. Η έγκριση του FDA του VUITY αποτελεί παράδειγμα της συνεχιζόμενης επιδίωξής μας για καινοτόμες νέες θεραπείες που ξεπερνούν τα όρια του δυνατού στη φροντίδα των ματιών.”

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από health.com, news.abbvie.com,

 

πρεσβυωπίακολλύριοθεραπεία της πρεσβυωπίας