Τι είναι η ανεκπλήρωτη αγάπη και πως θα την ξεπεράσετε.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ανεκπλήρωτης αγάπης;

Η ανεκπλήρωτη αγάπη είναι μια μορφή αγάπης που διαστρεβλώνει τις ιδέες κάποιου για το άτομο που είναι ερωτευμένο. Μπορεί να είστε τόσο παγιδευμένοι στις ρομαντικές σας σκέψεις για αυτό το άτομο που είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι δεν αισθάνεται το ίδιο. Τα σημάδια της ανεκπλήρωτης αγάπης περιλαμβάνουν:

  • Μία μη ρεαλιστική άποψη για το άτομο με το οποίο είστε ερωτευμένοι
  • Μονόπλευρη επαφή μέσω τηλεφωνημάτων, γραπτών μηνυμάτων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Λαχτάρα για το άγγιγμα του ατόμου που σας ενδιαφέρει
  • Δεν υπάρχει ανταπόκριση στα συναισθήματα

Μια μελέτη εξέτασε το χιούμορ ως έναν μηχανισμό αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση της ανεκπλήρωτης αγάπης. Το χιούμορ μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε την προοπτική σας αφού αντιμετωπίσετε την απόρριψη αυτής της αγάπης. Το βάρος της μονόπλευρης αγάπης μπορεί να σας βαρύνει και να έχει δυσμενείς επιπτώσεις.

Τι προκαλεί την ανεκπλήρωτη αγάπη;

Η αγάπη αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να εμφανιστούν ρομαντικά συναισθήματα για έναν φίλο. Οι δυνατές φιλίες που διαρκούν με τα χρόνια είναι πρωταρχικές ευκαιρίες για οικεία συναισθήματα.

Η εγγύτητά σας με ένα άτομο μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία ενός ερωτικού ενδιαφέροντος. Είτε στη δουλειά, στο σχολείο ή κάπου αλλού, μπορεί να αναπτύξετε συναισθήματα για κάποιον όσο περισσότερο τον γνωρίζετε.

Οποιοσδήποτε από αυτούς τους λόγους μπορεί να σας κάνει να νιώσετε έλξη για κάποιον. Αν αυτό το άτομο δεν ανταποδίδει αυτά τα συναισθήματα, αυτή είναι η αιτία της ανεκπλήρωτης αγάπης.

Τα μικτά σήματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν μονόπλευρη αγάπη. Εάν η φιλία σας αποτελείται από ερωτικά αστεία, σωματική στοργή ή άλλες ρομαντικές τάσεις, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τον φίλο σας ως ρομαντικό ενδιαφέρον. Τα μικτά σήματα δεν θα σας κάνουν να ερωτευτείτε κάποιον, αλλά αν τον βρίσκετε ήδη ελκυστικό, μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να τον κοιτάξετε ρομαντικά. Ειδικά αν συμπεριφέρονται σαν να είναι αμοιβαίο.
Μια άλλη αιτία ανεκπλήρωτης αγάπης είναι ένα μη ισορροπημένο επίπεδο έλξης. Εάν υπάρχει μια αντιληπτή διαφορά στην έλξη, το άτομο που θεωρείται πιο ελκυστικό μπορεί να μην αισθάνεται οικεία με ένα άτομο που πιστεύει ότι είναι λιγότερο ελκυστικό. Μπορεί να προκύψει μια μονόπλευρη αγάπη ή να μην σχηματιστεί καθόλου ρομαντική σχέση. 

Πώς να ξεπεράσετε την ανεκπλήρωτη αγάπη

Αφού μοιραστείτε τα συναισθήματά σας για ένα άλλο άτομο και υπάρχει απόρριψη, συχνά αυτό μπορεί να προκαλέσει μία άβολη ή και ντροπιαστική κατάσταση για τα δύο άτομα.  Συχνά μπορεί να προκαλέσει και το τέλος της φιλίας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσετε την αρχική αδεξιότητα και να αναμορφώσετε μια αμοιβαία φιλία.

Δώστε στον εαυτό σας και σε αυτούς λίγο χρόνο για να ξεπεράσετε τη δήλωση και, στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά χαλαρά να συζητάτε μόλις είστε έτοιμοι.

Ένας άλλος τρόπος για να ξεπεράσετε την ανεκπλήρωτη αγάπη είναι να επιστρέψετε στη ρουτίνα σας με τον φίλο σας. Εάν αρχίσετε να αποφεύγετε τον φίλο σας μετά την απόρριψη, μπορεί να νομίζουν ότι δεν θέλετε πλέον να είστε φίλοι.

Εάν δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε την απόρριψη, ίσως χρειαστεί να αποσυρθείτε από τη φιλία σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να περνάτε χρόνο μαζί τους μόνο σε ομαδικές ρυθμίσεις. Η συνάντηση νέων ανθρώπων μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη από τη δήλωση. Βρείτε ανθρώπους να μιλήσετε ή να βγείτε ραντεβού θα μπορούσε να βοηθήσει στην επούλωση από την απόρριψη. Αλλά αν εξακολουθείτε να νιώθετε απογοήτευση, μπορεί να μην είστε έτοιμοι για μια νέα σχέση.

Μπορεί να προσπαθήσετε αυτόματα να αποφύγετε τον φίλο στον οποίο δηλώσατε τα συναισθήματά σας. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσετε να μιλάτε και να βλέπετε ο ένας τον άλλον όπως κάνατε πριν από τη δήλωση. Η φιλία σας έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει αν το κάνετε.Είναι εντάξει να χρειαστείτε λίγο χώρο και χρόνο για να θεραπεύσετε μετά την απόρριψη. Ο φίλος σας μπορεί επίσης να χρειάζεται χώρο. Εάν είναι απόμακροι αφού μοιραστείτε τα συναισθήματά σας, μπορεί να αισθάνονται ένοχοι ή λυπημένοι και να μην θέλουν να σας πληγώσουν περισσότερο.
Η ανεκπλήρωτη αγάπη είναι επίσης λιγότερο έντονη σε πάθος, θυσίες, εξάρτηση, δέσμευση και έμπρακτη αγάπη από την ίση αγάπη . Ωστόσο, η ανεκπλήρωτη αγάπη έχει πιο έντονα συναισθήματα αναταραχής από την ανταποδοτική αγάπη.
Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η εμπειρία απόρριψης έχει τις ίδιες εγκεφαλικές δραστηριότητες που προκαλούνται από σωματικό πόνο. Η απλήρωτη αγάπη είναι συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά αυτό δεν κάνει τον πόνο λιγότερο αληθινό.Η ανεκπλήρωτη αγάπη είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος. Κάποια στιγμή στη ζωή σας, πιθανότατα θα βιώσετε το συναίσθημα. Η μονόπλευρη αγάπη είναι πιο έντονη από μια συντριβή και μπορεί να διαρκέσει πολύ. Αλλά αν βιώσετε την απόρριψη της αμέριστης αγάπης, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να μιλήσετε με έναν θεραπευτή για τα συναισθήματά σας. Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από ένα έμπιστο άτομο εάν δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε την ανεκπλήρωτη αγάπη.
αγάπη