Το εάν οι άνθρωποι που νόσησαν από κοροναϊό έχουν αναπτύξει αντισώματα διευκρινίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στην ανάπτυξη αντισωμάτων στους περισσότερους ασθενείς που πέρασαν κοροναϊό, αναφέρθηκε ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τα ευρήματα μελέτης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που αποτυπώνει ειδικά αντισώματα έναντι του ιού σε όσους πέρασαν την ασθένεια.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής η ερευνητική ομάδα πανεπιστημίου κατόρθωσε να βρει το τεστ βάση του οποίου τα λάθη στον εντοπισμό των αντισωμάτων δεν είναι πάνω από το 1%. Η ίδια έρευνα απέδειξε πως όσοι νόσησαν είχαν αντισώματα έναντι του ιού.

«Σε όλους όσοι πέρασαν την ασθένεια ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού, όπως έδειξε μελέτη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία των αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό» είπε χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης θα δημοσιευθούν, σύμφωνα με τον καθηγητή στο Nature Medicine.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόσθεσε πως άνθρωποι με θετικά αντισώματα θα έχουν κάποια ανοσία ενώ ανέφερε πως μέχρι στιγμής ελέγχθησαν 1000 άτομα: «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμη για πόσο καιρό θα έχουν ανοσία», υπογράμμισε σε κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, όσο περισσότεροι νοσήσουν από κοροναϊό τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επιτυχίας του τεστ αντισωμάτων.

Σημειώνεται πως όσον αφορά τα της Ελλάδας ωστόσο, τα τεστ αντισωμάτων, σε αυτή τη φάση, θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, για πιθανό δεύτερο κύμα του ιού: «Μακάρι το καλοκαίρι να έχει θετικές επιπτώσεις στην κυκλοφορία, θα περιμένουμε και θα δούμε δεν θέλω να μιλάω με πιθανότητες».

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

νόσησανΚοροναϊόςΣωτήρης Τσιόδραςαντισωματα