Το Ναυτικό Νοσοκομείο εφαρμόζει τη μέθοδο της διακαθετηριακής εμφύτευσης αορτικής βαλβίδας

Μία πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρού βαθμού στένωση αορτικής βαλβίδας εφαρμόζει  πιστοποιημένη και επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Πρόκειται για τη διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (ΔΕΑΒ) με την οποία στη θέση της αορτικής βαλβίδας, (μια από τις τέσσερις βαλβίδες της καρδιάς) τοποθετείται μια βιοπροσθετική βαλβίδα.

Η όλη επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία διαδερμικά (συνήθως από το πόδι, χρησιμοποιώντας τη μηριαία αρτηρία), αποφεύγεται δηλαδή η διενέργεια χειρουργείου (στερνοτομή, διασωλήνωση, μεγάλος χρόνος αποθεραπείας).

Οι ασθενείς παραμένουν στην Καρδιολογική Μονάδα για περίπου 2 ημέρες και ακολούθως κινητοποιούνται άμεσα. Η όλη διάρκεια της νοσηλείας δεν υπερβαίνει συνήθως τις επτά ημέρες.

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών αποτελεί το μοναδικό στρατιωτικό νοσοκομείο και ένα από τα τρία δημόσια Νοσοκομεία στην περιοχή της Αττικής που είναι πιστοποιημένο (ΦΕΚ /2017) για να πραγματοποιεί τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν διενεργηθεί έως τώρα 74 επεμβάσεις με άριστα αποτελέσματα. Από τη μέθοδο αυτή έχουν επωφεληθεί τόσο δικαιούχοι του ναυτικού νοσοκομείου όσο και μη δικαιούχοι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πολεμικού Ναυτικού.

Από το newsroom του Healthmag.gr
Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
αορτικής βαλβίδαςδιακαθετηριακής εμφύτευσηςΝαυτικό Νοσοκομείο