Ποιο είναι το σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης που κρύβει κίνδυνο για την καρδιά

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης βρέθηκε ότι συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.

  • Ο λόγος για τις εξάψεις, που “τρελαίνουν” τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται σήμερα στο ετήσιο συνέδριο της Βορειοαμερικάνης Εταιρείας Εμμηνόπαυσης, στο Σικάγο.

Αυτό που βρήκαν, λοιπόν, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ, είναι ότι, τόσο οι συχνές, όσο και οι επίμονες εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων στο μέλλον.

  • Συγκεκριμένα, οι συχνές εξάψεις συνδέθηκαν με διπλάσιο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ οι επίμονες (σχεδόν μόνιμες) εξάψεις με κατά 80% αύξηση του κινδύνου για καρδιαγγειακά τα επόμενα 20 χρόνια.

«Είναι μια από τις πιο σημαντικές μελέτες αυτού του είδους, καθώς μελέτησε τις εξάψεις πολλές φορές σε όλη την περίοδο της εμμηνόπαυσης και δεν ζητούσε από τις συμμετέχουσες να ανακαλούν εξάψεις, που έγιναν μήνες ή χρόνια πριν.

Επιπλέον μετρήθηκαν τα καρδιαγγειακά περιστατικά καθαυτά και δεν χρησιμοποιήθηκαν άλλες υποκατάστατες μετρήσεις», τόνισε η επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης, Δρ. Ρεμπέκα Θέρστον.

Η διευθύντρια της Βορειοαμερικάνικης Εταιρείας Εμμηνόπαυσης Στέφανι Φόμπιον υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να κατανοούμε τους παράγοντες κινδύνου για αυτά τα περιστατικά, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών γυναικών. Να μην ξεχνάμε ότι τα καρδιαγγειακά συνιστούν τη Νο1 απειλή διεθνώς.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Δείτε ακόμη

Γιατί άτομα που δεν νόσησαν από τον κοροναϊό έχουν αντισώματα έναντι του ιού

Αυξημένη η θνητότητα της Covid-19 σε ασθενείς με ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας

καρδιάεμμηνόπαυσησύμπτωμα