Τρεις εφαρμογές του Botox που δεν σχετίζονται με την ομορφιά 

Οι περισσότεροι στο άκουσμα της λέξης Botox φέρνουν στο μυαλό τους το σβήσιμο των ρυτίδων και την πιο νεανική όψη του προσώπου. Ωστόσο, αυτό που ονομάζουμε Botox στην πραγματικότητα είναι ένα φάρμακο (botulinum toxin A) με πολλές ακόμα εφαρμογές που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές. 
 
Αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου από διαταραχές της κροταφογναθικής άρθρωσης
 
Η έγχυση του botox στους μύες μπλοκάρει τα νεύρα με αποτέλεσμα σωτήριο σε άτομα με διαταραχές της κροταφογναθικής άρθρωσης. Η έντονη κινητικότητα των μυών της περιοχής μειώνεται σημαντικά με αποτέλεσμα το άτομο να απαλλάσσεται από τους χρόνιους πόνους της διαταραχής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η έγχυση Botox είναι η πιο δραστική θεραπεία για αυτές τις περιπτώσεις. 
 
-Ως λύση στην υπερβολικά δραστήρια ουροδόχο κύστη
 
Το Botox μπορεί να λυτρώσει άτομα με υπερβολικά δραστήρια ουροδόχο κύστη. Οι ενέσεις Botox μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία αυτής της κατάστασης με παράλυση των μυών στην περιοχή της. Αυτή η θεραπεία είναι συχνά επιτυχής, ωστόσο ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, είναι η ατελής εκκένωση της ουροδόχου κύστης και η συγκράτηση των ούρων.
-Το Botox μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν πόνο στο sex
 
H χαλάρωση που προσφέρει το Botox σε έναν μυ που συσπάται μπορεί να θεραπεύσει τους μυϊκούς σπασμούς στην πυελική χώρα, οι μύες της οποίας υποστηρίζουν τα όργανα της λεκάνης. Οι ενέσεις μπορούν επίσης να θεραπεύσουν επώδυνες συστολές του κόλπου που αναφέρονται συχνά από γυναίκες ως επώδυνες στη διάρκεια του sex.
botox