Τρεις λόγοι που προκαλούν φαγούρα μετά το σεξ

Πολλές φορές μπορεί να παρατηρηθεί στο τέλος της ερωτικής επαφής, φαγούρα και ενόχληση στην «ευαίσθητη περιοχή» της γυναίκας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά ευάλωτη και ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με διάφορες ουσίες, ενδέχεται να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις. Παρότι είναι αρκετά ενοχλητικές, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακίνδυνες και μπορούν να αντιμετωπιστούν με ήπιες αλοιφές, ενώ ανακούφιση μπορεί να προσφέρει και μπάνιο με κρύο νερό. Πάντοτε όμως, συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για την αποφυγή επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή την λάθος αντιμετώπιση.

Μερικές αιτίες που ευθύνονται για την ενοχλητική φαγούρα

Προφυλακτικό

Τα προφυλακτικά από λάτεξ αποτελούν μία συνήθη αιτία αλλεργικών αντιδράσεων της ευαίσθητης περιοχής. Τα προφυλακτικά αυτά, ενδέχεται να περιέχουν συγκεκριμένες ουσίες που προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα, τα οποία αντιδρούν με το περιβάλλον του κόλπου και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Συνήθη συμπτώματα αυτής της κατάστασης, είναι η έντονη φαγούρα και ο ερεθισμός του δέρματος της περιοχής, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκληθούν ακόμα πιο σοβαρές αντιδράσεις, όπως αναφυλαξία. Η αλλεργία στο λάτεξ δεν σημαίνει όμως πως αποφεύγουμε την χρήση προφυλακτικού ή απέχουμε από το σεξ. Στην αγορά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία προφυλακτικών που είναι κατασκευασμένα από άλλα υλικά.

Σπέρμα

Κι όμως, είναι δυνατόν να εκδηλώνεται αλλεργία στο σπέρμα του συντρόφου μας, όπως λένε οι ειδικοί.  Εφόσον υπάρχει σχετική υποψία, μπορούμε να απευθυνθούμε σε ειδικό για να πραγματοποιήσει τεστ αλλεργίας, ώστε να προσδιορίσει την ακριβή ουσία του σπέρματος, που πυροδοτεί την αλλεργία. Αυτό όμως, εκτός του ότι είναι αρκετά σπάνιο, δεν συνεπάγεται, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αγωγή που θα συστήσει ο ιατρός.

Προϊόντα περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής μπορούν να διαταράξουν το ισορροπημένο περιβάλλον του κόλπου και να οδηγήσουν ακόμη και σε λοιμώξεις. Ειδικά, όταν αυτά τα προϊόντα διαθέτουν και αρωματικές ουσίες, μπορεί να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις. Πάντα προτού χρησιμοποιήσουμε κάποιο τέτοιο προϊόν, συμβουλευόμαστε τον ιατρό μας, για να αποφύγουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία της ευαίσθητης περιοχής.

Πηγή: https://www.health.com

Διαβάστε ακόμη

Το τεχνητό μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου

Σχεδόν ένα στα τρία παιδιά έχει επικίνδυνα επίπεδα μολύβδου στο αίμα του

σεξΓυναίκααλλεργια