Τσιόδρας : Προσοχή στη χρήση γαντιών από το γενικό κοινό. “Διατρέχουν κινδύνους”. Οι μάσκες δεν συστήνονται για τους πολίτες

Την προσοχή των πολιτών στη χρήση μασκών και γαντιών επέστησε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας ταυτόχρονα σαφείς οδηγίες προς το κοινό.

Προσοχή στη χρήση γαντιών 

O καθηγητής, υπογράμμισε ότι είναι “λίγες οι ενδείξεις ότι η χρήση  των γαντιών  προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους, γιατί είναι παρατηρημένο ότι αγγίζουμε το πρόσωπό μας από 3 έως 23 φορές το λεπτό και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μεγάλη.  Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό”, είπε ο κ. Τσιόδρας και επέστησε επιπρόσθετα την προσοχή όσων πετούν γάντια και μάσκες μίας χρήσης στο δρόμο ή σε κάδους σκουπιδιών. Επίσης επανέλαβε ότι η καλύτερη προστασία είναι η απόσταση και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Δεν συνιστάται η χρήση μάσκας από το γενικό κοινό

Ο κ. Τσιόδρας, όμως,  απάντησε σήμερα για το αν πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι λόγω του κοροναϊού.

Όπως είπε, σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα εξαρτάται από τα επιδημολογιακά στοιχεία της κάθε χώρας.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η τοποθέτηση είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα.

«Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: economico.gr

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΚοροναϊόςμάσκεςγάντιαΤσιόδρας