Βασίλης Κικίλιας: “Η εισήγησή μου είναι lockdown Μαρτίου στην Αττική”

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε σαφές ότι η χώρα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας με τους νοσηλευόμενους από Κορονοϊό να πιέζουν ασφυκτικά το ΕΣΥ. Κάπως έτσι η εισήγησή του πρόκειται να είναι το αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική.
«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα», υπογράμμισε ο υπουργός παραθέτοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ ανέφερε ότι τόσο τα σημερινά κρούσματα όσο και αυτά των επομένων ημερών θα είναι καθοριστικά για τις αποφάσεις αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων.

Σε ερώτηση για το αν το επικείμενο lockdown θα φέρει αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών -δηλαδή στα παιδιά του δημοτικού, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Με πολύ μεγάλη αίσθηση της ευθύνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, να δώσουμε μαζί αυτή την τελευταία μάχη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Βασίλης ΚικίλιαςκορονοϊόςΑττικήολικό lockdown