Βρετανία: εμβολιασμοί παράνομων μεταναστών και εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους

Τον εμβολιασμό κατά του Κορονοϊού για όλους τους μετανάστες που ζουν στη Βρετανία ανεξάρτητα αν έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής ή όχι στη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάνοντας σαφές ότι αυτό δεν θα συνιστά ελέγχους για τους παράνομους μετανάστες. Σύμφωνα με τη Daily Mail όσοι έχουν εισέλθει στη χώρα παράνομα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό της περιοχής τους προκειμένου να εμβολιαστούν.

 
“Τα εμβόλια κατά του Kορoνοϊού θα χορηγηθούν σε όλους όσοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δωρεάν και ανεξάρτητα από το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ενός γενικού γιατρού θα ενημερωθούν με την πρώτη ευκαιρία και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας και με εξωτερικούς οργανισμούς για να έρθουμε σε επαφή με εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε γενικό γιατρό ώστε να διασφαλίσουμε ότι και αυτοί θα εμβολιαστούν”, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου.
 
Την ίδια ώρα η χώρα έχει βάλει ως στόχο να χορηγήσει 15 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του Κορονοϊού μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου ενώ σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, στη χώρα πραγματοποιούνται περίπου 1000 εμβολιασμοί το λεπτό. Αυτό που τώρα μελετά η κυβέρνηση είναι ο εμβολιασμός στον χώρο εργασίας για άτομα κάτω των 50 ετών, με τη βρετανική “Mirror” να επικαλείται έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία 30 εκατ. Βρετανοί κάτω των 50 ετών θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο στον χώρο της εργασίας τους με τη βοήθεια κινητών μονάδων εμβολιασμού. Προτεραιότητα σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουν οι υπάλληλοι υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οι δάσκαλοι, οι οδηγοί φορτηγών και οι εργαζόμενοι στα super market ή σε εργοστάσια τροφίμων. 
Βρετανίαεμβολιασμός