10 «Κανόνες» υγείας που ΔΕΝ χρειάζεται να ακολουθείτε

Πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Δεν χρειάζεται να μετράμε φλιτζάνια. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι H 2 O όταν διψούν παίρνουν αρκετό για να παραμείνουν υγιείς και ενυδατωμένοι. Τροφές πλούσιες σε νερό όπως σούπα, φρούτα και λαχανικά και ποτά όπως χυμοί, τσάι και καφές, σας βοηθούν να χορτάσετε. Ίσως χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό εάν τα ούρα σας είναι σκούρα κίτρινα, δεν πηγαίνετε τακτικά, είστε πολύ δραστήριοι ή ζείτε σε ζεστό κλίμα.

Τα αυγά κάνουν κακό στην καρδιά σας

Λάτρεις της ομελέτας, να χαίρεστε. Η κατανάλωση ενός ή δύο αυγών την ημέρα δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου σε υγιείς ανθρώπους. Ναι, οι κρόκοι έχουν χοληστερόλη, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, η ποσότητα που βρίσκεται σε οποιοδήποτε τρόφιμο δεν είναι τόσο κακή για εσάς όσο το μείγμα λιπών από όλα όσα τρώτε. Επιπλέον, τα αυγά έχουν θρεπτικά συστατικά, όπως τα ωμέγα-3, που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Το αντιιδρωτικό προκαλεί καρκίνο του μαστού

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά μπορούν να απορροφηθούν από τη μασχάλη σας. Η ιδέα είναι ότι καταλήγουν στον ιστό του μαστού και κάνουν τους όγκους πιο πιθανούς. Αλλά το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν κανένα από τα δύο προϊόντα με τον καρκίνο του μαστού.

Αν είστε στο κρύο θα κρυώσετε

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σας έλεγε η γιαγιά σας, το να περνάτε πολύ χρόνο στον κρύο αέρα δεν σας κάνει να αρρωστήσετε. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι υγιείς άνδρες που περνούσαν αρκετές ώρες σε θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν είχαν μια αύξηση στην υγιή δραστηριότητα καταπολέμησης των ιών στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό να αρρωστήσετε σε εσωτερικούς χώρους, όπου τα μικρόβια μεταφέρονται εύκολα.

Χρειάζεστε μια καθημερινή πολυβιταμίνη

Ίσως έχετε ακούσει ότι μια πολυβιταμίνη μπορεί να αναπληρώσει τα θρεπτικά συστατικά που δεν υπάρχουν στη διατροφή σας. Οι ερευνητές δεν συμφωνούν όλοι σε αυτό το σημείο. Αλλά εάν ο γιατρός σας σας πει να πάρετε βιταμίνη, κάντε το. Και εάν είστε έγκυος, πρέπει να πάρετε φολικό οξύ για να μειώσετε τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά σας είναι να τρώτε μια διατροφή γεμάτη με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και υγιεινά έλαια.

Φάτε πρωινό για να χάσετε βάρος

Η κατανάλωση πρωινού βοηθά μερικούς ανθρώπους να χάσουν βάρος. Μπορεί να αποτρέψει την πείνα και μπορεί να αποτρέψει την τυχαία κατανάλωση φαγητού αργότερα μέσα στην ημέρα. Εάν δεν είστε λάτρης του πρωινού, μπορείτε ακόμα να αδυνατίσετε. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell διαπίστωσε ότι όσοι δεν έτρωγαν πρωινό δεν έτρωγαν υπερβολικά το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο και έτρωγαν περίπου 400 λιγότερες θερμίδες την ημέρα. Η ουσία: Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να βοηθήσει ορισμένους υγιείς ανθρώπους να χάσουν κιλά.

Πράσινη βλέννα σημαίνει μόλυνση

Το περιεχόμενο του ιστού σας δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια εργαστηριακή εξέταση. Μελέτες δείχνουν ότι η πράσινη ή κίτρινη βλέννα είναι ελαφρώς πιο συχνή σε ορισμένες βακτηριακές λοιμώξεις. Αλλά δεν είναι σίγουρο σημάδι ότι έχετε ένα ή ότι χρειάζεστε αντιβιοτικά. Μια μόλυνση του κόλπου μπορεί να προκαλέσει καθαρή βλέννα και ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να το κάνει πράσινο

Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά να υπερισχύουν

Η ζάχαρη δεν είναι καλή για τα παιδιά, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τα γλυκά δεν θα τα αναγκάσουν να δράσουν, να βλάψουν τη σχολική τους εργασία ή να τα κάνουν να μην μπορούν να εστιάσουν. Ωστόσο, δεδομένου ότι πολλοί γονείς πιστεύουν ότι υπάρχει μια σχέση, περιμένουν τα παιδιά τους να συμπεριφέρονται άσχημα μετά την κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών. Έτσι, είναι έτοιμοι να το παρατηρήσουν αν συμβεί.

Το κάθισμα τουαλέτας μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε

Τα καθίσματα της τουαλέτας είναι συνήθως αρκετά καθαρά — είναι οι πόρτες του μπάνιου, τα χερούλια των θυρών και τα δάπεδα που τείνουν να καλύπτονται με μικρόβια όπως το E. coli, ο νοροϊός (γνωστός και ως «γρίπη του στομάχου») και η γρίπη. Καλύψτε το χέρι σας με μια χαρτοπετσέτα πριν αγγίξετε τις πόρτες ή τις λαβές και χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών ή πλύνετε στη συνέχεια.

Το ράγισμα των αρθρώσεων προκαλεί αρθρίτιδα

Ο ήχος μπορεί να ενοχλεί τους ανθρώπους γύρω σας, αλλά αυτό είναι το μόνο κακό που κάνει. Μπορεί να νομίζετε ότι τα οστά ή οι αρθρώσεις τρίβονται μεταξύ τους για να προκαλέσουν τον θόρυβο, αλλά δεν είναι έτσι. Προέρχεται από μια φυσαλίδα αερίου που σχηματίζεται μεταξύ των οστών και «σκάει». Αν σας αρέσει να το κάνετε, συνεχίστε. Μελέτες δείχνουν ότι δεν προκαλεί ή παίζει ρόλο στην αρθρίτιδα. Εάν αισθάνεστε τακτικό ή έντονο πόνο όταν το κάνετε, επισκεφθείτε το γιατρό σας.