10 περιπτώσεις που δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλ

Όταν παίρνετε αντιβιοτικά: Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, έξαψη, ζάλη, έμετο και γρήγορο σφυγμό με αντιβιοτικά. Πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν και παρενέργειες. Επίσης, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιβραδύνει την ανοσολογική σας απόκριση και να δυσκολέψει το σώμα σας να καταπολεμήσει τη μόλυνση, με ή χωρίς φάρμακα. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Αν παίρνετε αντικαταθλιπτικά:  Το να πίνετε ενώ παίρνετε αντικαταθλιπτικά μπορεί να επιδεινώσει τα ίδια τα συμπτώματα που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει το φάρμακο. Μπορεί επίσης να αυξήσει τον τύπο και το επίπεδο των παρενεργειών όπως ζάλη, υπνηλία και αργές αντιδράσεις. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πιείτε αλκοόλ.

Αν έχετε πίεση:  Η τακτική ή μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι πιθανό να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Αυτά είναι άσχημα νέα αν έχετε ήδη υψηλά νούμερα. Αλλά μπορείτε να αναστρέψετε μεγάλο μέρος αυτού του αποτελέσματος μέσα σε λίγες εβδομάδες, εάν το περιορίσετε ή το σταματήσετε εντελώς. Εάν πίνετε πολύ, μιλήστε με το γιατρό σας για να χαλαρώσετε αργά. Η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να αυξηθεί για αρκετές ημέρες εάν το κόψετε πολύ γρήγορα.

Αν παίρνετε μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα: Τα τρία πιο κοινά είναι η ακεταμινοφαίνη, η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη. Εάν κατά τα άλλα είστε υγιείς και τα χρησιμοποιείτε από καιρό σε καιρό, λίγο αλκοόλ δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Αλλά η κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να επιδεινώσει διάφορα προβλήματα στα νεφρά, το συκώτι και το στομάχι που μερικές φορές προκύπτουν από κακή χρήση ή υπερβολική χρήση αυτών των φαρμάκων.

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος:   Ακόμη και το ελαφρύ ποτό φαίνεται να δυσκολεύει ορισμένες γυναίκες να μείνουν έγκυες. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να διαταράξει την περίοδό σας και να προκαλέσει προβλήματα ωορρηξίας. Δεν είναι καλή ιδέα ούτε για τους μελλοντικούς μπαμπάδες. Το αλκοόλ μπορεί να μειώσει την σεξουαλική ορμή, να μειώσει την ποιότητα του σπέρματος και ακόμη και να προκαλέσει ανικανότητα.

Αν αναρρώνετε από διάσειση:   Ο εγκέφαλός σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος καθώς θεραπεύεται. Ακόμη και το ελαφρύ ποτό μπορεί να επιβραδύνει την ανάρρωσή σας και να διαταράξει τον ύπνο, τη μάθηση και τη σεξουαλική σας λειτουργία. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το αλκοόλ τους επηρεάζει περισσότερο μετά από έναν εγκεφαλικό τραυματισμό. Αυτό σημαίνει ότι μεθάς πιο εύκολα και μπορεί να βλάψεις τον εαυτό σου περισσότερο.

Στη λήψη θεραπείας γονιμότητας:  Το αλκοόλ μειώνει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος με θεραπείες όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση (εξωσωματική γονιμοποίηση). Κάνει επίσης μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη λιγότερο πιθανή.  ε μια μελέτη, οι γυναίκες που έπιναν μόνο τέσσερα ποτά την εβδομάδα είχαν χαμηλότερο επιτυχή ποσοστό γεννήσεων. Όταν και οι δύο γονείς έπιναν τέσσερα ποτά την εβδομάδα, το ποσοστό μειώθηκε ακόμη περισσότερο.
Σε περίπτωση εγκυμοσύνης:  Λόγω του τρόπου με τον οποίο το σώμα σας επεξεργάζεται το αλκοόλ, ο εγκέφαλος του μωρού σας λαμβάνει ακόμη περισσότερο από ό,τι εσείς όταν πίνετε. Το αποτέλεσμα είναι συχνά μια σειρά από σωματικές και ψυχικές γενετικές ανωμαλίες γνωστές μαζί ως διαταραχές του φάσματος του εμβρυϊκού αλκοόλ. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ποιο, αν υπάρχει, επίπεδο αλκοόλ είναι ασφαλές για το μωρό σας. Επομένως, εάν είστε έγκυος ή νομίζετε ότι μπορεί να είστε, κόψτε τελείως το ποτό.

Αν αναρρώνετε από εγκεφαλικό:  Το αλκοόλ θα μπορούσε να επηρεάσει το φάρμακο που έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη άλλου εγκεφαλικού επεισοδίου.   Και το εγκεφαλικό μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους στις επιπτώσεις του αλκοόλ, όπως προβλήματα με τον ύπνο, την ισορροπία και τη μπερδεμένη ομιλία. Εάν μόλις είχατε ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό, δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλ για μερικές εβδομάδες. Ρωτήστε το γιατρό σας πότε είναι ασφαλές να πιείτε ξανά.

Εάν θηλάζετε: Όταν πίνετε, το αλκοόλ εισέρχεται στο μητρικό γάλα σας με την ίδια περίπου συγκέντρωση που εισέρχεται στο αίμα σας. Οποιαδήποτε ποσότητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη του μωρού σας, στη νοητική ανάπτυξη ή στον ύπνο του. Εάν πιείτε ένα ποτό, περιμένετε τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες για να καθαρίσει το αλκοόλ από το σύστημά σας πριν θηλάσετε.

κατανάλωση αλκοόλκατάχρηση αλκοόλεγκέφαλος και αλκοόλαλκοόλ