11 τροφές που σας βοηθάνε να διατηρήσετε το ύψος σας

Ενώ το ύψος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική, η λήψη αρκετών θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σας είναι απολύτως απαραίτητη για τη διασφάλιση της σωστής ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Αν και δεν μπορείτε να ψηλώσετε περαιτέρω, αφού φτάσετε στο μέγιστο ύψος σας, ορισμένες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ύψος σας διατηρώντας τα οστά, τις αρθρώσεις και το σώμα σας υγιή και δυνατά.

Η πρωτεΐνη, για παράδειγμα, παίζει βασικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη, ενώ άλλα μικροθρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο, η βιταμίνη D, το μαγνήσιο και ο φώσφορος εμπλέκονται στην υγεία των οστών, η οποία είναι σημαντική για την ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, άλλες έρευνες δείχνουν ότι τα προβιοτικά, τα οποία είναι ένας τύπος ευεργετικών βακτηρίων που βρίσκονται συχνά σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν την ανάπτυξη στα παιδιά.

Δείτε 11 τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ψηλώσετε ή να διατηρήσετε το ύψος σας.

1. Φασόλια: είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και σίδηρο, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν από την αναιμία και να προάγουν τη σωστή ανάπτυξη.
2. Κοτόπουλο:  μια εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και ταυρίνη.
3. Αμύγδαλα:   έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τον σχηματισμό οστεοκλαστών, ενός τύπου κυττάρου που διασπά τον οστικό ιστό.
4. Φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο, η ρόκα και το λάχανο, είναι σούπερ σταρ όσον αφορά τη διατροφή:  πλούσια σε βιταμίνη Κ, η οποία υποστηρίζει την υγεία των οστών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική πρόσληψη χόρτων θα μπορούσε να διατηρήσει την οστική μάζα.
5. Γιαούρτι:  πλούσιο σε πρωτεΐνες, καθώς και σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Ορισμένοι τύποι μπορεί επίσης να περιέχουν προβιοτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ανάπτυξης.
6. Γλυκοπατάτες:  πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της υγείας των οστών. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για να προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
7. Κινόα:  είναι μια πλήρης πρωτεΐνη και πλούσια σε μαγνήσιο, που μπορεί να αυξήσει την οστική πυκνότητα.
9. Μούρα:  όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα, είναι όλα γεμάτα με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.  Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία προωθεί την ανάπτυξη των κυττάρων, υποστηρίζει την επισκευή των ιστών και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.
10. Σολομός: είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, σελήνιο και κάλιο
11. Γάλα:  θεωρείται συχνά βασικό συστατικό μιας υγιεινής, ολοκληρωμένης διατροφής. Περιέχει μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε μερίδα, μαζί με πολλά μικροθρεπτικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία των οστών για να αυξήσουν ή να διατηρήσουν την ανάπτυξη.

Η διατροφή παίζει κεντρικό ρόλο στην προώθηση της σωστής ανάπτυξης και ανάπτυξης.  Το να γεμίζετε τη διατροφή σας με μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία αλλά και να σας βοηθήσει να ψηλώσετε ή να διατηρήσετε το ύψος σας.  Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσλαμβάνετε υγιεινές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σας.

ύψοςυγιεινή διατροφή