13 δροσερά αλκοολούχα ποτά χωρίς θερμίδες που θα απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι

Τι να πιείτε αυτό το καλοκαίρι και να μην πάρετε περιττές θερμίδες

1   Τεκίλα με φρέσκο χυμό lime

Θερμίδες: λιγότερες από 200 
Η μαργαρίτα ανάλογα με το πώς είναι φτιαγμένη μπορεί να έχει από 160 έως 400 θερμίδες. Το καλύτερο είναι να ζητήσετε τεκίλα με φρεσκοστυμμένο χυμό lime που δένει υπέροχα και δεν περιέχει ζάχαρη ή έξτρα γλυκαντικά.

 

2   Βότκα με σόδα και φρέσκο λεμόνι

Θερμίδες: 96
Από το να πιείτε 3 ποτήρια κρασί, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μία βότκα με σόδα και φρέσκιες φέτες λεμόνι που θα πιείτε σιγά σιγά άρα θα πιείτε και λιγότερη ποσότητα. Και επειδή το αλκοόλ σας αφυδατώνει, η σόδα βοηθάει στην ενυδάτωση και δεν προσθέτει θερμίδες.

 

3 Μοχίτο χωρίς σιρόπι

Θερμίδες: Λιγότερες από 100
Τα Mojitos συνήθως έχουν περίπου 170 θερμίδες, αλλά αν δεν βάλετε σιρόπι, θα γλιτώσετε από 40 έως 70 θερμίδες ανά κοκτέϊλ.  Μπορείτε να ζητήσετε να σας φτιάξουν το ποτό με κάποιο υποκατάστατο της ζάχαρης όπως η stevia, χωρίς σιρόπι και να προσθέσουν παραπάνω μέντα, lime και σόδα.

4   Bloody Mary (light) 

Θερμίδες: λιγότερες από 100
Αναζητήστε το ποτό σας να έχει φυσικό χυμό ντομάτας και αφού βάλετε τη βότκα, προσθέστε και μια σταγόνα Worcestershire και Tabasco sauce.

 

5   Μπύρα light

Θερμίδες: 103
Οι light μπύρες έχουν περίπου 50 θερμίδες λιγότερο από τις υπόλοιπες. Και μπορεί να μην σας φαίνεται σημαντικό, αλλά όταν την συνδυάζετε με το φαγητό και δεν μένετε μόνο στην μία, σίγουρα μετράει.

 

6   Κρασί ροζέ 

Θερμίδες : 120
Μία καλή λύση αρκεί να μην είναι πολύ γλυκό. Θυμηθείτε ότι όσο πιο μεγάλο ποσοστό αλκοόλ έχει, τόσο περισσότερες είανι και οι θερμίδες.

 

7   Σαμπάνια

Θερμίδες: 90-96  
Αν θέλετε κάτι ανθρακούχο και ελαφρώς γλυκό, ένα ποτήρι σαμπάνιας είανι η καλύτερη πρόταση.

 

8   Τζιν με τόνικ

Θερμίδες: 120
Μπορείτε να επιλέξετε diet tonic για να ρίξετε ακόμα περισσότερο τις θερμίδες.  Το κανονικό tonic έχει ζάχαρη και θερμίδες. Μπορείτε να του προσθέσετε μία φέτα γκρέϊπφρουτ για γεύση.

 

9   Λευκό κρασί

Θερμίδες: 121 
Τα λευκά ξηρά κρασιά όπως pinot blanc, chardonnay, pinot grigio, και sauvignon blanc είναι καλύτερες επιλογές σε ό,τι αφορά τις θερμίδες.

10  Κομπούτσα με βότκα

Θερμίδες: 9
Το Κομπούτσα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές λόγω των προβιοτικών που περιέχει.   Παράγεται με την προσθήκη βακτηρίων και ζυμομυκητών σε ζάχαρη και σε μαύρο ή πράσινο τσάι, το οποίο μετά το αφήνουμε για λίγο χρόνο ώστε να ζυμωθεί από αυτά τα βακτήρια.  Επειδή περιέχει ζάχαρη, αναζητήστε υποκατάστατα (όπως στέβια). Ταιριάζει καταπληκτικά με την βότκα.

11   Κόκκινο κρασί

Θερμίδες: 125
Το ίδιο ισχύει και για το κόκκινο κρασί, αναζητήστε ξηρό κόκκινο με χαμηλό βαθμό αλκοόλ, όπως pinot noir, cabernet sauvignon και syrah.

 

12   Sea Breeze

Θερμίδες: ~165
Αν έχετε διάθεση για ένα ποτό με φρουτώδη γεύση, είναι μία καλή επιλογή.

 

13   Martini

Θερμίδες: ~128
Από τα πιο κλασσικά ποτά, επειδή όμως και οι ελιές έχουν λιπαρά, απολαύστε το αλλά μην το παρακάνετε..

 

 

 

 

 

Πηγή: prevention

 

κοκτέϊλ ποτώναλκοόλ