15 τρόποι για να είστε πιο ευτυχισμένοι

Μικρά πράγματα που όλοι κάποια στιγμή τα σκεφτήκαμε αλλά ίσως δεν τα υιοθετήσαμε, μπορούν να μας βοηθήσουν στο να είμαστε πιο ευτυχισμένοι. Δείτε ποια είναι αυτά:

Περπατήστε με ζωηρό βήμα και καμαρωτά: Οι επιστήμονες λένε ότι το να περπατάς ψηλά με κουνώντας τα χέρια σε βοηθά να νιώθεις πιο θετικός.

Χαμογελάστε:  Σηκώστε τις γωνίες του στόματός σας. Όταν χαμογελάτε σαν να το εννοείτε, μπορείτε να αλλάξετε τη χημεία του εγκεφάλου σας και να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι.

Γίνετε εθελοντής: Βρείτε τρόπους να εμπλακείτε στην κοινότητά σας ή να βοηθήσετε έναν φίλο που έχει ανάγκη. Θα βοηθήσεις και τον εαυτό σου. Μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία και ευεξία.

Κάντε νέους φίλους: Να είστε ανοιχτοί σε νέες σχέσεις, είτε πρόκειται για κάποιον που συναντάτε στο γραφείο, στο γυμναστήριο, στην εκκλησία ή στο πάρκο. Αλλά φροντίστε να διατηρήσετε και αυτές τις δια βίου συνδέσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι όσο πιο συνδεδεμένοι είστε, τόσο πιο ευτυχισμένοι είστε.

Επικεντρωθείτε στα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή σας: Γράψτε όλα όσα είναι καλά στη ζωή σου. Όταν προσπαθείτε να κοιτάξετε τη θετική πλευρά, σας βοηθά να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στα θετικά.

Κουραστείτε: Μπορεί να χρειαστούν μόλις 5 λεπτά για την άσκηση για να σας φτιάξει τη διάθεση. Η κίνηση του σώματός σας έχει επίσης καλά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα: Η τακτική άσκηση βοηθά να κρατήσετε μακριά την κατάθλιψη.

Συγχωρέστε και ξεχάστε: Κρατάτε κακία; Αφήστε το να πάει. Η συγχώρεση σας απαλλάσσει από αρνητικές σκέψεις και κάνει περισσότερο χώρο στη ζωή σας για εσωτερική γαλήνη. Και αυτό σας φέρνει ευτυχία.

Κάντε διαλογισμό: Διαλογιστείτε για μια ώρα την εβδομάδα. Θα σας δώσει μια δόση χαράς, ειρήνης και ικανοποίησης. Θα δημιουργήσει επίσης νέα μονοπάτια στον εγκέφαλό σας για να σας διευκολύνει να αισθάνεστε χαρά.

Ακούστε μουσική: Η μουσική μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στα συναισθήματά σας. Διαλέξτε την αγαπημένη σας μουσική μίξη και μπείτε στο αυλάκι. Θα έχετε μια πραγματικά καλή αίσθηση.

Κοιμηθείτε αρκετά: Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7 ή 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να παραμείνουν σε καλή διάθεση. Είναι πιο πιθανό να είστε ευτυχισμένοι όταν κλείνετε αρκετά τα μάτια σας.

Θυμηθείτε για “γιατί” σας:  Όταν έχετε μια αίσθηση σκοπού — γιατί εργάζεστε, ασκείτε ή κάνετε κάτι καλό για κάποιον άλλο — δίνει νόημα στη ζωή σας. Στη βιασύνη μιας κουραστικής μέρας, είναι εύκολο να το χάσεις από τα μάτια σου. Αφιερώστε λοιπόν μια στιγμή για να το φέρετε στο μυαλό σας. Η ευτυχία είναι κάτι περισσότερο από στιγμιαία ευχαρίστηση. Είναι επίσης στην ικανοποίηση της επιδίωξης των στόχων σας.

Προκαλέστε τον κριτή μέσα σας: Ξέρετε αυτή την εσωτερική φωνή που λατρεύει να επισημαίνει όλα όσα δεν είναι τόσο σπουδαία; Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πότε παίρνει τον έλεγχο της διάθεσής σας. Μερικές φορές έχει ένα καλό σημείο και σας ενημερώνει για κάτι που χρειάζεται την προσοχή σας. Αλλά άλλες φορές, είναι λάθος ή κάνει τα πράγματα να φαίνονται χειρότερα από ό,τι είναι. Αναρωτηθείτε, «Είναι αλήθεια αυτό;»

Αντιμετωπίστε τους στόχους σας: Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν είναι ρεαλιστικά και εντός των ορίων σας τώρα — ή τουλάχιστον, πράγματα προς τα οποία μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε. Στη συνέχεια, γίνετε πραγματικά συγκεκριμένοι σχετικά με το τι είναι ο στόχος — όχι «να γυμνάζομαι περισσότερο» αλλά «να περπατάω 30 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές αυτήν την εβδομάδα» ή «Θα έχω μια σαλάτα για μεσημεριανό γεύμα δύο φορές αυτήν την εβδομάδα». Γράψτε το και επιβραβεύστε τον εαυτό σας για κάθε βήμα που κάνετε προς αυτόν τον στόχο!

Αναζητήστε θετικούς ανθρώπους:  «Τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά», όπως λέει η παροιμία. Επομένως, θέλετε στη ζωή σας ανθρώπους με αυτοπεποίθηση, αισιόδοξους και υγιείς. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι τρίβεται πάνω σας, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε καλύτερα. Και τότε μπορείτε να το μεταδώσετε και αυτό.

Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό: Εάν αισθάνεστε πολύ λιγότερο χαρούμενοι από ό,τι στο παρελθόν, ακόμα και αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω συμβουλές  ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν ειδικό. Κλείστε μια συνεδρία με έναν σύμβουλο για να μιλήσετε για το πώς αισθάνεστε. Εάν η κατάθλιψη είναι ο λόγος που πέφτετε, υπάρχουν θεραπείες. Ακόμα κι αν δεν είστε σε κατάθλιψη, μπορεί να μάθετε μερικά χρήσιμα πράγματα για τον εαυτό σας και τις προκλήσεις σας — και να καταλήξετε να αισθάνεστε καλύτερα από ό,τι νομίζατε.

 

 

 

κατάθλιψηψυχική υγείαπως θα είστε ευτυχισμένοιτρόποι για να νιώθεις ευτυχίασυμβουλές για ευτυχία